Designet er det mindst interessante ved den nye Mercedes E-klasse, som blandt andet holder øje med, om føreren er ved at være træt.

Designet er det mindst interessante ved den nye Mercedes E-klasse, som blandt andet holder øje med, om føreren er ved at være træt.

Mercedes holder på det sikre

Mercedes havde snigpremiere på den nye E-klasse ved et eksklusivt arrangement. Den kører længere på literen og har et hav sikkerhedssystemer

Af
Af Christian Schacht

Detroit

I virkeligheden var den nye Mercedes E-klasse slet ikke med på biludstillingen i Detroit. I stedet arrangerede Mercedes en snigpremiere for udvalgte journalister på det store Hotel Westin i hjertet af Detroit, hvor avisen fik en smagsprøve på den bil, der får rigtig verdenspremiere på biludstillingen i Geneve til marts.

Noget tyder da også på, at den nye E-klasse er et skridt i den rigtige retning, selv om der, som altid ved en ny Mercedes, opstår heftige diskussioner om, hvorvidt designet er vellykket eller ej., For når det drejer sig om lav luftmodstand, begrænset rullemodstand, start/stop-funktion og lavt brændstofforbrug, ser bilen ud til at være med helt fremme. Blandt andet takket være en 204 hestes dieselmotor, der kan køre op til 20 km/l.


Og så er der en række sikkerhedsdetaljer, som slår alarm, hvis føreren virker træt og ukoncentreret, et system, der automatisk trækker nødbremsen, når en kollision truer, forlygter, som selv tilpasser rækkevidde og lysintensitet til forholdene samt et system til nattesyn ved hjælp af infrarødt lys.


Der er 11 benzin- og dieselmotorer at vælge imellem. I gennemsnit er brændstoføkonomien forbedret med 23 procent i forhold til den tidligere modelserie. Den bedre brændstoføkonomi er opnået ved en lang række forskellige tiltag.


Generelt er større motorer blevet erstattet af mindre turbomotorer med samme eller højere ydelse, men med lavere forbrug. E-klassen er hos de tyske forhandlere fra sidst i marts, og når Danmark til sommer. En stationcar følger senere.


redaktion@pola.dk

null

Publiceret 22 January 2009 03:00