I Nimtofte er Bauneskolen klar til tidlig SFO, men opgaven er også lettere her end på de større skoler i Syddjurs Kommune.

I Nimtofte er Bauneskolen klar til tidlig SFO, men opgaven er også lettere her end på de større skoler i Syddjurs Kommune.

Bauneskolen er klar til tidlig SFO

Syddjurs Byråd har med virkning fra 1. april 2009 indført tidlig SFO, og på Bauneskolen er de parate til udfordringen. Målet er at skabe en god overgang fra børnehavens til skolens verden.

Af
Af Lars Norman Thomsen

På Bauneskolen starter 8-10 børn 1. april 2009 i en førskolegruppe, som ved næste skoleårsstart skal udgøre 0. klasse på skolen.
Syddjurs Byråd har - af sparehensyn - indført såkaldt tidlig SFO med virkning fra 1. april 2009 på alle skoler i kommunen. Beslutningen betyder, at alle de børn i børnehaverne som skal begynde i skole 1. august 2009 starter sammen i en særlig gruppe fire måneder før skolestart.
"Vi kender ikke det præcise antal børn endnu, men vi forventer, at det bliver mellem 8 og 10 børn som begynder hos os i tidlig SFO," siger skoleleder Claus Bock.

Skal være i kælderen

På Bauneskolen var der orienteringsmøde for forældre til kommende skolebørn tirsdag aften.
Her fortalte SFO-leder Jens Peter Nyholm om planerne for førskolegruppen, der får tilholdssted i kælderen, hvor Bauneskolen har sin skolefritidsordning.
"Vi har ikke lavet en endelig plan for gruppen endnu, men vi vil have den parat til 1. april," lover Claus Bock.
Det er meningen, at 1-2 medarbejdere fra Børnehaven Solbærkrogen på skift følger førskolegruppen.

12-13 børn i 0. klasse

Den nuværende 0. klasse på Bauneskolen består af 14. elever, og skolen forventer, at den kommende får nogenlunde det samme antal.
Derfor kan det virke mærkværdigt, at førskolegruppen kun kommer til at bestå af 8-10 børn. Forklaringen er, at det ikke er alle børn i den skolepligtige alder som nødvendigvis går i børnehave - det er kun børnehavebørn som kommer med i førskolegruppen.
Endvidere har Bauneskolen fået henvendelser fra foreløbig to hold forældre med bopæl i Norddjurs Kommune som gerne vil have deres poder til at gå i skole i Nimtofte.
"Jeg tror nogle forældre vægter meget, at vi er en lille og overskuelig skole, og derfor vælger os fremfor en større skole," siger viceskoleleder Bengt Nordqvist, Bauneskolen.

Publiceret 14 January 2009 13:03