De virksomheder, der investerer i udvikling af ledelse og medarbejdere er de virksomheder, der oplever vækst på flest områder, fortæller erhvervskoordinator i Syddjurs Kommune Bo Kristensen.

De virksomheder, der investerer i udvikling af ledelse og medarbejdere er de virksomheder, der oplever vækst på flest områder, fortæller erhvervskoordinator i Syddjurs Kommune Bo Kristensen.

Syv østjyske kommuner slår sig sammen om at holde lederkurser

Af
Af Anette Bonde

Det kan være vanskeligt for erhvervsledere i små og mellemstore virksomheder at finde lederkurser, der er tilrettet virksomhedernes aktuelle hverdag. Syv øst- og middtjyske kommuner slår sig nu sammen om at tilbyde lederkurser.
Erhvervskoordinator i Syddjurs Kommune Bo Kristensen fortæller, at de virksomheder, der investerer i udvikling af ledelse og medarbejdere, samtidig er de virksomheder, der oplever vækst på flest områder. Mange mindre og mellemstore virksomheder har imidlertid ikke selv ressourcerne til at iværksætte lederudvikling i eget regi.
"Tilbuddet af lederudviklingskurser er ofte på et for overordnet plan til at dække de individuelle behov. Det kan være én af hindringerne for vækst", lyder det fra Bo Kristensen.

Tilpasset målgruppen

Syv kommuners erhvervsråd slår sig nu sammen, og dermed er det muligt at stable en lederudvikling på benene, som er tilpasset målgruppen og den enkelte virksomhed.
Bo Kristensen forklarer, at lederkurserne er skruet sammen, så deltagerne for eksempel kan få både netværk og sparring/coaching på netop deres ledelsesudfordringer. Deltagerne får også en række andre værktøjer og metoder til hjælp i den daglige ledelse.
Alle bliver gennem hele forløbet fulgt med individuel coaching fra en konsulent.

Økonomisk støttet af erhvervsråd

Erhvervsrådene i de syv kommuner støtter lederudviklingsforløbet for vækstvirksomheder, således at deltagerbetalingen bliver 7.500 kroner pr. deltager. Her ud over kan der blive tale om begrænsede opholds og transportomkostninger.
Kursusforløbet er tilrettelagt og administreres af lederudviklingskonsulent Gunnar Kristensen fra www.Engelbjerggaard.dk

Alle med ledelsesansvar

Alle med ledelsesansvar i små og mellemstore virksomheder inden for de syv kommuners erhvervsråd i deltagende kommuner kan være med. Det er Nordjurs, Syddjurs, Samsø, Århus, Favrskov, Skanderborg og Odder.
Der kan højst deltage to personer fra samme virksomhed.

Publiceret 13 January 2009 12:09