Det socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn Jensen kæmper hårdt for Djurslands interesser på trafikområdet

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn Jensen kæmper hårdt for Djurslands interesser på trafikområdet

Socialdemokrater vil opgradere Grenaa banen

Socialdemokratiet på Christiansborg går til trafikforhandlinger med planer for Grenaa banen og ønske om at hjælpe busdriften i udkantsområder.

Af
Af Martin Schultz

Skal man kunne tiltrække bosættere og virksomheder, skal infrastrukturen være i orden. Det har Djurslandskredsens socialdemokratiske folketingsmedlem, Leif Lahn Jensen, gjort sit partis trafikordfører, Magnus Heuniche, opmærksom på utallige gange. Og Leif Lahn Jensen mener det har sat sig sine spor, når socialdemokraterne snart skal til trafikforhandlinger med regeringen. ”Det haster med at få Grenaa banen op i gear. Den er en ud af kun tre baner i landet, der kører under 80 km i timen,” siger Leif Lahn Jensen.

Busserne er meget vigtige

Socialdemokraterne vil hjælpe trafikselskaberne med at bryde dødsspiralen. ”Vi vil give trafikselskaberne fem kroner for hver passager de kan tiltrække. Vi tager udgangspunkt i ti procent lavere passagertal i 2009, så der er 150 mio. kr. til trafikselskaberne, hvis de kan fastholde deres passagertal. Øger de passagertallet med ti procent, får de yderligere 150 mio. kr. Dertil skal lægges øgede billetindtægter,” siger Leif Lahn Jensen. ”Busserne er meget vigtige. De skal føde togene, uddannelsesinstitutionerne og binde landet sammen.”

Det nordlige hængsel skal med

På vejområdet vil Socialdemokratiet kæmpe for det nordlige hængsel mellem Assentoft og Randers og en fast forbindelse over Randers Fjord. Desuden håber Leif Lahn Jensen på en forbedring af omfartsvejen til Grenaa Havn. ”Vi går til forhandlingerne med en investeringsplan for de næste 20 år. Listen skal prioriteres, så nogle af projekterne kan godt trække ud,” siger det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem, Leif Lahn Jensen.

Publiceret 11 January 2009 15:34