TRIF's cheftræner Flemming Mathiasen (yderst til højre) tror den nye turneringsform vil give mange elevatorhold.

TRIF's cheftræner Flemming Mathiasen (yderst til højre) tror den nye turneringsform vil give mange elevatorhold.

Ny fodboldstruktur får blandet modtagelse

Fodboldfolket på Djursland uenige om fordele og ulemper ved JBU’s nye turneringsstruktur med halvårlige turneringer.

Af
Af Martin Schultz

På sit delegeretmøde i Herning i lørdags besluttede Jysk Boldspil Union at omlægge sin turneringsstruktur til halvårlige seniorturneringer. Forslaget blev vedtaget med 200 stemmer for og 66 stemmer imod. Tre stemmesedler var blanke. Det betyder, at alle rækker under JBU fra Jyllandsserien til serie seks fremover spilles som halvårlige turneringer med op- og nedrykninger to gange årligt. Rækkerne få færre hold, som til gengæld spiller både ude- og hjemmekampe indenfor et halvt år. Kun et hold rykker op, mens to hold rykker ud af rækken. "Vi har behov for at tilpasse vores turneringsform, så der bliver mere dynamik og spænding i næsten alle kampe", sagde den afgående JBU formand, Benny Hansen, i sin motivering af bestyrelsens forslag. Men et lille rundspørge til fodboldledere og -trænere på Djursland viser en blandet begejstring for den nye turneringsform.

IFM går ind for en moderne turneringsform

Næstformand i IF Midtdjurs, Jakob Olesen, er en af de mest erfarne fodboldledere på Djursland. "Jeg var med til delegeretmødet i Herning og jeg stemte for forslaget. Vi var i IFM enige om at det var en god idé. Der bliver noget at spille om hele tiden," mener Jakob Olesen. Det passer til den holdning unge mennesker har til fodbold i dag. "De unge er mere optaget af, at der er action og spænding omkring kampene end om de spiller i den ene eller den anden serie. Nu er der mere spænding og man kan hurtigt komme op og ned. Samtidig kan hold, som mister spillere, hurtigere finde et passende niveau frem for at skulle spille et helt år uden en ærlig chance for at vinde kampe som vi har set med Ådalen IF i serie 2 i år.

Der kommer mange elevatorhold

Cheftræner for TRIF's hold i serie 3 og serie 4, Flemming Mathiasen, mener også den nye turneringsform vil give mange spændende og intense kampe. Men samtidig ser han også problemer i strukturændringen. "Der bliver meget lidt forberedelsestid, hvis man rykker op til start i efteråret. Især fordi feriemønstret har ændret sig og spillerne holder ferie på forskellige tidspunkter," mener Flemming Mathiasen. "Et nyoprykket hold får det svært, hvis det løber ind i nogle nederlag i opstarten. Man skal vænne sig til et højere niveau både i tempo, fysik og teknik. Der er ikke meget tid at løbe på, og her får den mentale styrke en stor betydning. Jeg forudser mange elevatorhold, for holdene når ikke at blive klar."

Nørager vil helst tilbage til den gamle orden

I Nørager Boldklub har bestyrelsen ikke drøftet den nye struktur og formand Klaus Johnsen deltog ikke i delegeretmødet i Herning. "Det er noget mærkeligt noget. Nu har man lige vendt turneringen, så den passer med divisionsturneringen og med håndbolden, og nu laver man om igen," mener Klaus Johnsen. "Jeg synes det er forkert, og det gør det svært for de små klubber. Jeg vil helst tilbage til den gamle ordning. Da havde vi den lange vinterpause i klubberne tid til at få tingene på plads både hvad sponsorer, trænere og ledere angik. "Det bliver en kedelig turnering , hvis et hold løber fra de andre. Mange midterhold vil ikke have noget at spille om," siger Klaus Johnsen fra Nørager. Den nye turneringsstruktur er gældende fra efteråret 2009.

null

Publiceret 11 January 2009 14:34