Bestyrelsen peger på Claus Wistoft som Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs, men...

Bestyrelsen peger på Claus Wistoft som Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs, men...

Ole Bjerregaard:

Det er op til medlemmerne

Venstres kommunebestyrelse i Syddjurs har peget på Claus Wistoft som det bedste bud på en Venstre-borgmester i Syddjurs, men det betyder ingenlunde, at det bliver sådan.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres byrådsmedlem i Syddjurs, Ole Bjerregaard, har ikke taget "ad notam", at Venstres kommunebestyrelse i Syddjurs har peget Claus Wistoft ud som det oplagte bud til at erobre borgmesterposten i Syddjurs Kommune fra Socialdemokratiet.
I en artikel i Adresseavisen Syddjurs og på www.lokalavisen.dk er det faldet Ole Bjerregaard for brystet, at der brugt en formulering om, at han og et andet byrådsmedlem, nuværende viceborgmester Jørgen Brøgger, har taget bestyrelsens beslutning ad notam.
"Det er jo Venstres medlemmer, der afgør, hvem der skal være vores borgmesterkandidat og ikke kommunebestyrelsen," siger Ole Bjerregaard, der sammen med Wistoft og Brøgger var til "ansættelsessamtaler" i efteråret 2009 med Venstres kommunebestyrelse, og det var på baggrund af disse samtaler, at bestyrelsen valgte Wistoft på bekostning af de to andre.

Afgøres til april

Venstre holder opstillingsmøde 1. april på Egegården i Rønde, og her vil bestyrelsen indstille Claus Wistoft som borgmesterkandidat.
Ole Bjerregaards udmelding på nuværende tidspunkt tyder på, at der bliver kampvalg.
Claus Wistoft, nuværende medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs, flytter til Syddjurs Kommune 1. marts og stopper dermed også sit politiske virke på Norddjursland.
"Syddjurs Kommune står overfor en lang række opgaver, som kræver et langt sejt træk, hvortil Venstres bestyrelse enstemmigt nu ønsker at give yderligere friskt blod, så vi kan være med til at sikre borgerne en sund kommune med god afstand til afgrundens rand," sagde Venstres formand i Syddjurs, Finn Prang-Andersen, da bestyrelsen i efteråret meldte ud, at man pegede på Wistoft som "best man".

Publiceret 10 January 2009 14:16