Det er ikke afklaret, hvem der skal afløse Claus Wistoft i bestyrelsen for Grenaa Havn. Reelt kan blive siddende selv om han fraflytter Norddjurs Kommune 1. marts 2009.

Det er ikke afklaret, hvem der skal afløse Claus Wistoft i bestyrelsen for Grenaa Havn. Reelt kan blive siddende selv om han fraflytter Norddjurs Kommune 1. marts 2009.

Venstre ændrer på positionerne i kommunalbestyrelsen i Norddjurs

1. marts 2009 siger Claus Wistoft farvel og afløses af stedfortræder Kirsten Jensen.

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs godkendte allerede i november sidste år, at Claus Wistoft får lov til at udtræde af kommunalbestyrelsen 1. marts 2009, hvor han flytter til Kolind og dermed bliver borger i nabokommunen, Syddjurs.
Han bliver afløst af Kirsten Jensen, Grenaa, der er første stedfortræder. Hun opnåede 143 personlige stemmer ved valget i 2005. Hun var således bare ni stemmer fra en plads i kommunalbestyrelsen. Det var afstanden til Kaj Hansen, der slap med på Venstres sidste af ni mandater.

Ændret konstituering

Claus Wistofts afgang og den naturlige beslutning om at rykke partiets kommende borgmesterkandidat, Hans Erik Husum, frem som gruppeformand i stedet for Jens Peter Jellesen, betyder, at der er sket en række ændringer i den konstituering som ellers har været fast siden valget i 2005.
Husum tager over efter Jellesen i Økonomiudvalget, Bevillingsnævnet og KKR (Kommunekontaktrådet). Kaj Hansen afløser Hans Erik Husum i LAG.
Kirsten Jensen overtager Claus Wistofts plads i Kultur- og udviklingsudvalget, Valgbestyrelsen, Handicapråd og Nørre Djurs Egnsarkiv, medens Lars Østergaard overtager efter ham i det prestigefyldte Djurslands Udviklingsråd (DUR) og Eigil Henriksen i Grenaa-Anholt Færgefart.

Råd fra Iversen

Venstre har endnu ikke besluttet, hvem der skal afløse Claus Wistoft i bestyrelsen for Grenaa Havn.
Det fik Socialdemokratiets Niels Erik Iversen til på kommunalbestyrelsesmødet at lege spindoktor for Venstre. Iversen gav udtryk for, at han helst så, at Venstres vælger en afløser blandt partiets frontfigurer. Han satte dog ikke navn på, hvor højt eller lavt Venstre kan tillade sig at sigte i geleddet
Venstres Eigil Henriksen replicerede tørt, at det da var rart at vide, hvor Venstre kunne hente vejledning udenfor egne rækker, men han lod også forstå, at partiet sagtens kunne selv uden råd fra socialdemokrat Iversen.
"Claus kan jo iøvrigt sagtens fortsat sidde i Grenaa Havns bestyrelse, selv om han ikke længere bor i kommunen," sagde borgmester Torben Jensen.

Publiceret 10 January 2009 13:38