Martin Lund Rasmussen, til daglig lærer for 10. årgang på Kolind Centralskole, har været Ryomgård Børnefilmklubs mastermind i 27 år.
(arkivfoto)

Martin Lund Rasmussen, til daglig lærer for 10. årgang på Kolind Centralskole, har været Ryomgård Børnefilmklubs mastermind i 27 år. (arkivfoto)

Ryomgård Børnefilmklub har forlængst passeret sølvbryllupsalderen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ryomgård Børnefilmklub viser i dag lørdag klokken 11 filmen Hodja fra Pjort, der har Ole Lund Kirkegårds børnebogsklassiker af samme navn som forlæg.
Sebastians fine melodier er med til at løfte filmen. Titelsangen gik jo hen og blev en af de stedsegrønne. "...ingen må stjæle fra børnenes fantasi," lyder det i sangen.
Børnefilmklubben er en forening og har 70-75 medlemmer, der seks lørdage i vintersæsonen har mulighed for at se en god børnefilm på et stort lærred i det lokale klubhus på Marienhoffvej. Forældre og bedsteforældre må gerne kigge med.
Klubben kører på 29. år og blev egentlig startet af den daværende Ryomgård Borgerforening efter en opfordring fra lærer Martin Lund Rasmussen, der siden har stået i spidsen og styret filmapperatet i samtlige sæsoner hidtil.
En præstation, der blev belønnet med den daværende Midtdjurs Kommunes kulturpris i 2005.

Publiceret 10 January 2009 09:54