Fra 30. januar er der igen bageri i Kolind Midtpunkt. Bageriet bliver en del af Guldbager-kæden.

Fra 30. januar er der igen bageri i Kolind Midtpunkt. Bageriet bliver en del af Guldbager-kæden.

Det gamle hold kører Kolind Bageri videre

Af
Af Anette Bonde

Kolind Bageri får nyt liv takket være gamle kræfter og et friskt initiativ af Henrik Nielsen, HN Autocenter i Kolind. Han synes ikke, det kan passe, at Kolind skal undvære sin egen bager.
Da han fandt ud af, at bagermester Michael Lænø stoppede som bager efter fem i år byen, tog han affære. Han ringede rundt til de mennesker, der tidligere har haft med bageriet at gøre, plus et par stykker mere, og det lykkedes ham at få samlet et stjernehold, der vil drive butikken videre.

Bagerne vender tilbage

Bagermester Lars Pedersen, der har drevet Kolind Bageri i 35 år, er vendt tilbage til bageriet på Bredgade efter at have været i Femmøller Bageri i tre år. Hans bagerfrue Helle Pedersen følger trop. Hun vil betjene kundere sammen med Lone Jacobsen, Ella Madsen og Gitte Johnsen.
Ligesom Helle Pedersen er også Lone Jakobsen kendt med bagerkunderne i Kolind Bageri fra tidligere, mens Gitte Johnsen har langet brød og kager over disken i Tirstrup Bageri. Ella Madsen har sin butikserfaring fra en manufakturforretning.
Bager Benny Vand har også taget mangen morgentørn i bageriet i Kolind. Han startede, da han kom i lære i 1972, men valgte i 2007 at tage arbejde i Ebeltoft. Også han vender tilbage til æltemaskinerne i Kolind.
Lars Pedersen oplyser, at en tredje bager starter 30. januar, når bageriet åbner.

Publiceret 10 January 2009 02:08