Ryomgård Realskoles flagstang fungerer også som antenne. I et hulrum i den 24 meter høje stang har TDC placeret en antenne.

Ryomgård Realskoles flagstang fungerer også som antenne. I et hulrum i den 24 meter høje stang har TDC placeret en antenne.

Ryomgård Realskole har antennerne ude

Flaget på Ryomgård Realskoles 24 meter høje flagstang foldede sig smukt ud på skolens fødselsdag 7. januar, men flagstangen rummer sin egen hemmelighed.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ryomgård Realskole vil fremover modtag 30.000 kroner årligt fra TDC, fordi sidstnævnte har fået lejlighed til at placere en antenne på skrænten bag skolens bygninger.
De, der undrer sig over, hvorfor antennen ikke kan ses fra byens hovedstrøg, får historien her:
Sagen er nemlig, at antennen er placeret inde i skolens nye flagstang, der netop står og knejser på skrænten og bliver flittigt brugt ved mærkedage og andre begivenheder på skolen.

Nej i første omgang

TDC havde i første omgang gerne have placeret en antennemast på skolens boldbane, men det sagde Ryomgård Realskoles bestyrelse nej til.
"I stedet fandt vi så frem til løsningen med at placere en antenne i et hulrum i flagstangen," fortæller skolens pedel, Poul Revsbech.
TDC har både finansieret den 24 meter høje nye flagstang og et nyt dannebrog og blot stillet som krav, at der skal være fri tilkørselsvej til flagstangen, så det er muligt løbende at foretage justeringer og reparationer.
"For os er det en glimrende løsning, vi har blot stillet 10 kvadratmeter af vores areal til rådighed for TDC, og tilkørselsvejen var der jo i forvejen," siger viceskoleinspektør Jakob Holm.

Pengene øremærket udearealerne

Ryomgård Realskoles bestyrelse har besluttet - og det er ført til protokols - at de årlige 30.000 kroner skal gå til at forbedre skolens udearealer.
"Det betyder, at vi kan købe nye håndboldmål, få asfalteret nogle områder til kørsel med waveboards og andre ting, der gør vores udearealer sjovere at være på," forklarer Jakob Holm.

Publiceret 09 January 2009 11:59