Musiker og koordinator Bo Jacobsen har for tiende år sammensat en spændende kulturraket.

Musiker og koordinator Bo Jacobsen har for tiende år sammensat en spændende kulturraket.

Kulturraketten skudt af for tiende gang

Big Band Bal, intimkoncerter, kendte navne, lokale helte og opera for folket. Kulturraketten spreder kultur fra Grenå til Ørsted med sit ti års jubilæumsprogram.

Af
Af Martin Schultz

Det startede som en ide til fejring af Millenium i Nørre Djurs. Men Kulturraketten og dens intention om at bringe kultur af kvalitet ud i landområderne på Norddjursland har overlevet både årtusindskiftet og kommunalreformen. Når Kulturraketten 2009 skydes af lørdag 17. januar i Ørsted Bio med operafilmen ”Tryllefløjten”, slippes et varieret og kvalitetsbetonet program løs udover hele Norddjurs Kommune. I alt 19 arrangementer med musik, foredrag, film, lyrik og anden kultur har koordinator og musiker Bo Jacobsen samlet i Jubilæumsraketten.

Spændende navne udefra og hjemmefra

Blandt de spændende kulturoplevelser nævner Bo Jacobsen besøgene af musikalske navne som sangerinden og komponisten Anne Dorte Michelsen, violinisten Kim Sjøgren, den franske chansonier Claude Chichon med dansk musikledsagelse, familieorkestret Dissing, Dissing, Las & Dissing, og et forfatterbesøg af Leif Davidsen. ”Desuden bliver der mulighed for at opleve opera i Stenvadcentret med Randers Kammerorkester og operasangeren Hans Dueholm.” En fast tradition i Kulturrakettens regi får et nyt indhold. Vinterballet i Stenvadcentret 21. marts bliver i år et Big Band Bal med spisning, musik og dans. Randers Big Band med sangerinden Rikke Buch Bendtsen står for den musikalske underholdning. Kulturraket-folderen uddeles til alle husstande i Norddjurs Kommune. Ellers kan den afhentes på Borgerservice eller kommunens biblioteker.

Publiceret 09 January 2009 10:46