Et nyt videnscenter behøves ikke at ligge i Hornslet. Der er masser af andre mulige placeringer, mener formanden for LO Djursland.

Et nyt videnscenter behøves ikke at ligge i Hornslet. Der er masser af andre mulige placeringer, mener formanden for LO Djursland.

"Få nu det videnscenter op at stå"

Formanden for LO Djursland Aage Rasmussen mener, at det kun kan gå for langsomt med at få videnscentret, som Syddjurs Kommune har i støbeskeen, op at stå.

Af
Af Anette Bonde

LO-formanden Aage Rasmussen er enig med sin formandskollega i 3F, Jens Johan Richardy, i, at faglig efteruddannelse og ophævelse af de gamle sognegrænser er nødvendig for at dæmme op for konsekvenserne af den igangværende finanskrise. Desuden mener han, at der har været talt nok, hvor videncentret, som Syddjurs Kommune har planer om, skal ligge.
"Start nu det videncenter op og læg det midt på Djursland. Det behøver ikke at ligge i Hornslet op ad kommunegrænsen til Århus - så vil der være mange fra Århus, der vil gøre brug af det".
Aage Rasmussen peger på, at der er flere gode placeringsmuligheder længere inde på Djursland - bare det ligger nær gode vejforbindelser, det vil sige Grenaa-Randers-vejen eller Århus-Grenaa.
"Det vil give mulighed for mere småindustri og viden- og ekspertisevirksomheder."
Aage Rasmussen er desuden godt træt af, at regeringen tvinger kommunerne til at spare på anlæg og renovering af bygninger.
"Anlægsstoppet er ikke godt. Hvis kommunerne kunne sætte noget byggeri og flere vedligeholdelsesprojekter i gang, ville det sætte gang i beskæftigelsen".

Publiceret 06 January 2009 14:05