Fregatmusicalen ”Fregatten Jylland – i krig og kærlighed” er planlagt til at blive opført i Ebeltoft med fregatten som autentisk kulisse.

Fregatmusicalen ”Fregatten Jylland – i krig og kærlighed” er planlagt til at blive opført i Ebeltoft med fregatten som autentisk kulisse.

Syddjurs vil se musicaldirektør til møde

Holder fregatmusicalen vand? Tiden mellem jul og nytår har ikke bragt ændringer i situationen omkring det konkurstruede Nyt Dansk Musikteater.

Af
Af Martin Schultz

Udsigterne for det stort anlagte musicalprojekt ”Fregatten Jylland – i krig og kærlighed” i anledning af fregattens 150 års jubilæum i 2010 er stadig uafklarede. Teaterdirektør Kim Sørensen, Nyt Dansk Musikteater, er nemlig ikke kommet længere med sine redningsforsøg omkring teatrets umiddelbart forestående forestilling Stjernernes Nat. ”Vi har holdt nogle tiltrængte fridage og har ikke kunnet foretage os noget mellem jul og nytår,” siger Kim Sørensen om udsigterne for en redning af Nyt Dansk Musikteater. Han insisterer dog på, at han personligt står inde for alle de forpligtigelser, han har indgået i forhold til de kommunale bevillinger til fregatmusicalen. Han ser muligheden for at gennemføre det store projekt til oprindelig anslået 20 mio. kr. i et nyt regi, nemlig støtteforeningen Musikteatrets Venner. Men niveauet for forestillingen afhænger af det antal midler, man kan skaffe i støtte.

Det har været et rigtigt spændende projekt

I Syddjurs Kommue er borgmester Vilfred Friborg Hansen (A) allerede før jul i en mail fra Kim Sørensen blevet orienteret om Nyt Dansk Musikteaters økonomiske problemer. ”Jeg vil straks mandag tage kontakt til udvalgsformand Kirstine Bille (SF) og direktør for Fregatten Jylland, Benno Blæsild. Jeg går ud fra som givet, at det næste skridt fra vores side vil være at invitere Kim Sørensen til møde,” siger Vilfred Friborg Hansen. ”Både PUK-udvalget og undertegnede har været meget interesserede i at få projektet gennemført. Men situationen lige nu er ny. Kommunen kan ikke gå ind i projektet med økonomisk støtte uden sikkerhed for, at projektet også kan realiseres.” Desuden påpeger borgmesteren, at den anspændte økonomiske situation lægger en dæmper på kommunens muligheder. Det spiller formentlig ind på mulighederne for en realisering af projektet.

null

Publiceret 04 January 2009 16:38