Socialdemokratiets Mogens Kristensen, Nimtofte, genopstiller ikke ved byrådsvalget 17. november 2009.

Socialdemokratiets Mogens Kristensen, Nimtofte, genopstiller ikke ved byrådsvalget 17. november 2009.

Ny valgdyst eller farvel til lokalpolitik

Der er kommunalvalg 17. november 2009, og derfor skal alle nuværende byrådsmedlemmer snart tage stilling til om de genopstiller.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Borgmester Vilfred Friborg Hansen (S) har allerede meddelt, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget 17. november 2009. Det samme har Venstres Richard Volander.
Netop Friborg Hansen og Volander var de store trækplastre - af nogle iagttagere døbt "præsidentkandidater" - og stemmeslugere ved valget i Syddjurs Kommune i 2005, og derfor er der mange stemmer i spil, når vælgerne skal til stemmeurnerne igen om mindre end et halvt år.
Af de øvrige 25 byrådsmedlemmer er der andre, som også har meldt ud om deres fremtid.
Lokalavisen/Adresseavisen laver herunder en foreløbig status.

Jens Vinther (S), der kom i byrådet i forbindelse med Kim T. Jensens afgang midtvejs i denne byrådsperiode, er parat til en ny tørn.

Jens Vinther (S), der kom i byrådet i forbindelse med Kim T. Jensens afgang midtvejs i denne byrådsperiode, er parat til en ny tørn.

De genopstiller

Hos Socialdemokraterne genopstiller Ninna Thomsen. Den nuværende formand for Udvalget for sundhed og ældre trak det længste strå i kampen om at blive partiets borgmesterkandidat efter Vilfred Friborg Hansen.
Det samme gør Jens Vinther, der kom i byrådet midtvejs, fordi partiets daværende gruppeformand, Kim T. Jensen, valgte at forlade lokalpolitik.
Hos Venstre genopstiller gruppeformand Jørgen Brøgger og Ole Bjerregaard. Begge har taget ad notam, at ingen af dem sandsynligvis bliver partiets borgmesterkandidat. Venstres ledelse i Syddjurs har peget på en frisk mand, nemlig Claus Vistoft, snart forhenværende medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs. Venstre afgør i april om der er opbakning til Vistoft blandt fodfolket.
Karen Østergaard, en af det nuværende byråds syv kvinder, genopstiller også hos Venstre.
Dansk Folkepartis enlige medlem, Per Dalgaard, genopstiller også. Det samme gør også et par andre "singler", Steen Fris fra Det Konservative Folkeparti og Borgerlisternes Jørgen Brøgger, der er tidligere borgmester i Ebeltoft Kommune.
Carsten Bech, Det Radikale Venstre, gruppeformand for Udvalget for natur, teknik og miljø, er også parat til en ny tørn, hvis vælgerne vil. SFs Kirstine Bille er det samme. Både Bech og Bille er meldt ud som deres respektive partiers bud på en ny borgmester.

Venstres Karen Østergaard genopstiller

Venstres Karen Østergaard genopstiller

De genopstiller ikke

Hos Venstre har Flemming Hansen og tidligere borgmester i Midtdjurs Kommune, Kim Dalgaard Poulsen, meldt pas med hensyn til genopstilling.
Det samme har Det Radikale Venstres altid markante Hardy Vinter.
Hos Socialdemokratiet stopper Mogens Kristensen efter 24 år i lokalpolitik.

Skal - skal ikke

Som alle kan regne ud, er der således en række byrådsmedlemmer, som endnu ikke har meldt deres fremtid klart ud.
Hos Socialdemokratiet er både Jesper Mathiesen og Bent Winkler gået i tænkeboks - fortæller de til Lokalavisen/Adresseavisen - og vil senere melde deres stillingtagen ud.
Hos samme parti er der ikke kommet en officiel udmelding fra hverken Mogens Petersen, Kai Pedersen, Hans Chr. Baltzer, Ole Bollesen, Sally Salminen og Anette Quist Busk.
Sandsynligheden for, at de alle genopstiller er dog meget stor, erfarer Lokalavisen/Adresseavisen.
Hos Venstre mangler Susanne Kruse og Gunnar Sørensen at bekende kulør. Gunnar Sørensen genopstiller sikkert, medens Susanne Kruses politiske fremtid er mere uvis.
SFs Marianne Als Nielsen, der kom ind i byrådet i 2008 som afløser for Bo Fibiger, der døde i oktober, har heller ikke meldt noget ud endnu om sin politiske fremtid.

Læs mere i Adresseavisen Syddjurs i den kommende uge.

Socialdemokratiets Bent Winkler har ikke afgjort om han genopstiller.

Socialdemokratiets Bent Winkler har ikke afgjort om han genopstiller.

Publiceret 01 January 2009 14:50