Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: Lukningen af Akutklinikken i Grenaa et selvmål

Af Per Lund, Violskrænten 9, Grenaa:

"Af Lokalavisen Norddjurs fremgår tirsdag den 4.1.2021 kl. 18:11 at:

'Så sker det: Syv vaccinationscentre åbner i Midtjylland'.

Region Midtjyllands syv vaccinationscentre, som ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, bliver tirsdag taget i brug for de første sårbare, visiterede borgere.Det vil altså sige at sårbare og svækkede borgere fra hele Djursland, efter visitation, selv skal sørge for transport til Randers/Aarhus med risiko for smitte hvis transporten skal foregå med offentlig transport.

I mange tilfælde vil det betyde at ældre og svækkede medborgere i landområder, der ikke er dækket af offentlig transport, og dem findes der mange af, ikke kan blive vaccineret selvom muligheden er til stede.

Hvad ligner det, at man skal rejse til et af de syv vaccinationscentre, med øget risiko for at blive smittet, når vaccinationen ikke kan ske lokalt.

For øjeblikket har man lukket Akutklinik og lægevagt ned i Grenaa, foreløbig frem til 24. januar 2021, så alle der har behov for hjælp skal transportere sig til Randers. En løsning der tilsyneladende er taget med hovedet under armen, det kan i hvert tilfælde ikke være logisk tænkende personer der tager en sådan beslutning for at hjælpe på trykket af indlagte i Randers.

Nu er det formentlig de samme personer, der er kommet frem til, at der kun skal vaccineres syv steder i Midtjylland.

Som ved Akutklinikken vil man bare flytte trykket til Randers, og den hjælp man her skulle få ved overflytning af personale fra Grenaa reduceres af transport, så man øger trykket i Randers og gør situationen meget værre for borgere i Grenaa og en stor del af Djursland.

Erkend nu at beslutningerne om kun at kunne blive vaccineret syv steder i Midtjylland og den foreløbige nedlukning af Akutklinikken/lægevagten er fejl, og omgør derfor hurtigst muligt beslutningerne så vaccinationer mod Covid 19 kan foretages på Akutklinikken i Grenaa og gerne andre steder i Norddjurs Kommune, hvor der nu er testcentre.

Enhver kan tage en fejl beslutning, men det er ingen skam at erkende det og gøre den om."

Publiceret 06 January 2021 12:30