Debat: På stikkerne for hinanden i Nørager

Af Christina Koudahl, Eskilsagre 5, Nørager, Allingåbro:

"Kasper Eriksen har skrevet så godt om Nørager. Jeg er helt med. Det er en fantastisk by- ikke mindst pga. de ildsjæle, hjælpsomme, omsorgsfulde og dejlige mennesker der bor her.

Jeg/vi er selv tilflyttere i Nørager og bor lige uden for byskiltet på et dejligt landsted.

Vi har aldrig oplevet andet end positivitet fra beboerne herfra og folk har lige fra dag et været så imødekommende, og har gjort, at vi er faldet rigtig godt til og ret hurtigt fik en skøn omgangskreds. Om man snakker med folk til hverdag eller ej, så hilser folk altid og vi bliver hver gang mindet om, at det var den bedste beslutning at flytte til Nørager trods det, at vi her hverken havde familie, venner eller bekendtskab, da vi tog hertil.

Et godt eksempel på fantastisk naboskab er, at vi ikke mere end et par dage efter indflytning i 2013 modtog breve, kort, urtepotte fra naboerne, hvor vi blev budt velkommen til, og så kunne vi jo ikke andet end føle os på det rette sted, og sådan har vi det stadig.

Vi er her i familien i den situation, at vi har været/er ramt af Corona. Under denne tid har vi endnu en gang fået bevis på dette. Naboer og venner herfra har jævnligt været på stikkerne og ringet/skrevet for at høre til os, der er blevet leveret hjemmebag, gaver, handlet ind for os, og købmanden/venner har sågar lavet cykellevering. Vores børn går i henholdsvis Nørager Børnehave og på Langhøjskolen i Vivild, som også har vist omsorg for vores børn og skrevet, at de er savnet.

Men lad os alligevel indse, at trods alle de gode mennesker og sammenhold i denne by, så vil den ikke være det samme, hvis ikke vi kunne samles om vores hal med masser af liv og aktiviteter, vores købmand med det altid gode humør og villighed til deltagelse, firmaer og ikke mindst Nørager Børnehave, som giver vores børn mulighed for en hverdag i 'hjemlige' omgivelser og med nærvær og læring. En mindre institution er ikke lig med et ikke fungerende sted, tværtimod vi føler os meget trygge ved at aflevere vores datter og tidligere også vores søn til det dedikerede og fantastiske personale.

Så ja Kasper - Nørager er den bedste julegave, vi kan give hinanden med alt hvad denne by allerede indebærer og med den rivende udvikling den er i. Lad os bevare dette specielle og unikke lille samfund og ikke lide samme skæbne som eksempelvis Stenvad."

Publiceret 16 December 2020 20:00