Britt Bager

Britt Bager

Debat: Venstre vil over isen - regeringen er helt kold

Britt Bager, MF (V), opstillet i Djurskredsen - valgt i Østjyllands Storkreds:

"Efter sidste uges møde mellem Folketingets partiledere kan vores turistattraktioner endelig få lov til at slå dørene op. Det er lykkedes, fordi Venstre og andre kunne samle et flertal uden om regeringen, så vi nu har presset statsministeren til at opgive de restriktioner, der har generet Djursland mest.

Derfor kan Kattegatcentret, Djurs Sommerland, Ree Safari Park og Skandinavisk Dyrepark i løbet af de næste dage igen byde gæster inden for. Det er vigtigt. Men vi mangler stadig, at grænsen bliver åbnet for turister, som er så vigtige for vores turisterhverv. Det haster faktisk.

For det er netop i disse uger og måneder, at det lokale turisterhverv og detailhandelen på Djursland tjener de penge, der holder forretningen i gang. Det er forudsætningen for, at vi har indtjening og arbejdspladser til mennesker og virksomheder på Djursland. Og dermed også finansiering til vores nære velfærd og til investeringer i fremtiden. Jo længere vi holder normale aktiviteter lukket, jo større bliver omkostningerne.

Desværre er den danske regering helt kold, mens man i vores nabolande begynder at tale om genåbning af grænserne for turister.

For hver dag, der går, uden at turister ved, om de kan holde ferie i Danmark, søger de efter alternativer andre steder. Så risikerer vi, at mennesker på Djursland mister deres arbejde eller deres virksomhed.

I forvejen er nu 250.000 danskere enten blevet fyret eller kommet på lønkompensation, siden statsministeren besluttede at lukke det danske samfund ned for mere end to måneder siden.

Det er både i livskvalitet, tryghed og i penge et kæmpe tab. Derfor haster det med at få genåbnet Djursland og Djurslands turisterhverv. Gør vi intet – eller gør vi for lidt og for langsomt – bliver regningen for corona-krisen endnu større.

Derfor arbejder Venstre så intensivt på, at vi skaber en kur mod krisen. Derfor vil vi halvere momsen resten af 2020. Derfor vil vi fremrykke aftalte skattelettelser. Og derfor vi inviterer vi pensionskasser og andre ind i en krisefond, der kan hjælpe dansk erhvervsliv videre efter krisen. Det haster."

Publiceret 28 May 2020 06:00