Leif Lahn Jensen

Leif Lahn Jensen

Debat: Regeringen tager hånd om virksomheder og lønmodtagere i en svær tid

Leif Lahn Jensen, MF, beskæftigelsesordfører, Socialdemokratiet:

"Mange virksomheder kæmper i disse dage en hård kamp under corona-epidemien. Jeg har fået adskillige henvendelser fra lokale iværksættere og større og mindre virksomheder her på Djursland, der alle er bekymrede for fremtiden. I kæmper bravt derude for at holde jer oven vande i en svær og usikker tid, og I gør det godt.

Vi er fra politisk side meget optagede af, at I kommer så godt igennem krisen som muligt. Regeringen har sammen med Folketingets øvrige partier indgået aftaler om omfattende hjælpepakker, så vi på bedst mulig vis holder hånden under virksomheder og lønmodtagerne. For når vi understøtter virksomhederne, understøtter vi også den enkelte lønmodtagers arbejdsplads. Indtil videre er hele 150.000 jobs blevet sikret af lønkompensation, og ordningen er netop blevet forlænget frem til juli.

Det er gået rigtig hurtigt med at få etableret de mange hjælpepakker. Det er i sagens natur nødvendigt i en krisesituation. Men det gør også, at man som virksomhed eller iværksætter nemt kan miste overblikket.

Jeg hører fra mange, at det kan være svært at gennemskue, hvad man kan søge, og hvordan man konkret skal gøre. Derfor vil jeg opfordre alle til at besøge virksomhedsguiden.dk og læse om mulighederne. Der er også etableret en virksomhedshotline, som du kan kontakte på tlf. 7220 0034.

For vores hjælpepakker gavner bredt, og kan sagtens være at lige nøjagtig din virksomhed kan modtage hjælp.

Det er vigtigt, at vi også husker dem, der står uden for arbejdsmarkedet. Et enigt Folketing har derfor besluttet at forlænge dagpengeperioden med tre måneder og at suspendere 225-reglen midlertidigt. Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer om året for at kunne fastholde den fulde kontanthjælpssats, og det er for mange ikke muligt lige nu. Vi tager dermed hånd om dem, som pludselig ville stå uden indkomst.

Ingen ved, hvor længe krisen kommer til at vare, men vi vil gøre vores til, at så mange virksomheder, arbejdspladser og borgere kommer helskindet ud på den anden side. Jeg håber, at I fortsætter kampen og holder modet oppe."

Publiceret 25 April 2020 14:30