Debat: Flygninge er mennesker – ikke bare et begreb

Af
Anni Rasmussen

Axel Munchsvej 63 b

8550 Ryomgård:

"Jeg er pensionist og arbejder som frivillig flygtningehjælper på Djursland. Det går rigtig godt med integrationen for alle de, som kan.

Men det går virkelig dårligt, for dem som måske er syge eller har forskellige problemer som gør, at de ikke kan opfylde alle de krav, de stilles overfor og også lider under at være uønsket. De har ingen penge og de får ikke den hjælp, de behøver for at komme videre. De udsættes bare for den ene sanktion efter den anden, fordi de ikke magter at gå i skole eller møde op i praktik. De synker bare længere og længere ned. Lægeerklæringer underkendes og de synes , det er håbløst. Vi frivillige har flere gange følt os nødsaget til at købe mad eller medicin til nogle af disse, fordi de ikke havde penge. Nu er det så gået så langt, at en ung mand med kone og to små børn har forsøgt at begå selvmord. Konen fandt ham i tide denne gang.

Vi er helt eninge i, at dem der kan arbejde eller gå i skole, de skal også, og indimellem kan sanktioner være på sin plads. Men at sparke til folk, som har det så dårligt, det kan ikke føre til noget godt.

Vi frivillige har meget svært ved at håndtere disse store problemer, og det mener jeg heller ikke er vores opgave, men vi kan ikke bare se på uden at gøre noget. Kommunerne gør sikkert det, de skal, så det er lovgivningen, der skal laves om. Vi kan ikke være bekendt at behandle folk, som har ret til at være her, så dårligt. Og nu vil man så nedsætte ydelsen for forsørgere yderligere 2.000 kr.

Det går helt enkelt ikke længere. Flygninge er mennesker – ikke bare et begreb. Så lad os behandle dem som mennesker."

Publiceret 20 May 2019 15:52