Debat Norddjurs: Gademusiker Festival taget som gidsel

Af
Niels Basballe (S)

Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Gademusiker Festivalen i Grenaa er ophørt efter at arrangørerne i et høringssvar afstår fra at afholde festivalen.

Begrundelsen udmunder i, at der er reduceret i tilskuddet fra Norddjurs Kommune med 50.000 kr. Så der er 150.000 tilbage til arrangementet.

Der udtales: “det vil ikke være muligt at afholde festivalen med et tilfredsstillende resultat for nuværende med et lavere tilskud end den bevilling der er gældende på 200.000 kroner"

Yderligere udtales der “for ikke at skulle gå tilbage med udviklingen af denne event og fortsat skabe motivation for alle involverede, mener vi, at kommunens reduktion af tilskuddet vil destruere den unikke motivation, der allerede er skabt omkring dette enestående koncept.”

Det er totalt uforstående for mig, at man afstår med at afholde arrangementet på grund af 50.000 kroner.

Den påståede amputation af festivalen, fordi tilskuddet sættes en anelse ned, gælder ikke for alle medarrangørerne som underskriver dette høringssvar.

Ung Norddjurs har ikke taget stilling til dette, og står uforstående over for beslutningen. Er de resterende medarrangører enige i dette høringssvar?

Hvem står bag dette som Kultur- og Fritidsudvalget har sagt ok til, og vidste alle i udvalget, hvad dette indebar?

Er de øvrige medarrangerende foreninger klar over, hvad dette indebærer? Når tidligere festivaler har genereret et samlet budget på 325.000 kroner via sponsorater, salg osv., mener jeg ikke, at 50.000 kroner mindre fra kommunen kan være grund til, at sådan et arrangement vil blive destrueret.

Der fremgår yderligere udtalelser: “Norddjurs Kommune får en enorm branding gennem det her unikke projekt, som har bevågenhed lokalt, regionalt og nationalt. Der findes pt. ikke lignende begivenheder i Danmark.

Flere og flere får øjnene op for festivalen både optrædende og besøg af publikummer fra hele landet og anerkendt af flere byer som har vist interesse for projektet."

Netop derfor skulle motivationen være i top.

Og hvor ender tilskuddet til festivalen så henne? Et godt spørgsmål, går det tilbage til kassen - eller pustes det rundt til andre arrangementer?

Jeg mener, Gademusiker Festivalen skal fortsætte, og hvis der er træthed i arrangørgruppen, kunne man måske have fundet motivationen andre steder."

Publiceret 07 December 2018 13:15