Debat Norddjurs: Opsang til borgerne i Norddjurs

Af
Henrik Holmsted Pedersen

Robstrupvej 21

8500 Grenaa:

"Mange klandrer borgmesteren og kommunalbestyrelsen for Norddjurs' nuværende økonomiske kaotiske situation. Borgmesteren, kommunalbestyrelsen og forvaltningen siger samstemmende, at situationen ikke er deres skyld, da de ikke havde set det komme. Et gammelt latinsk ordsprog siger meget rigtigt, at ”ingen er forpligtet ud over sine evner” og det må jo siges er tilfældet her?

Nej, de der egentlig har skylden er vælgerne her i Norddjurs. Da du afgav din stemme til kommunalvalget, afgav du den da ud fra meget velovervejede og saglige grunde, eller afgav du den, fordi du havde antipati imod bestemte befolkningsgrupper, eller måske fordi du måske syntes, at han eller hende var en sød politiker, eller måske fordi du kendte din politiker personligt, og var venner med vedkommende på facebook. Har du efterfølgende tænkt over, om du stemte på en, der også havde kvalifikationerne og forudsætningerne i orden?

Fakta er, at hvis borgerne i Norddjurs havde vist samme interesse for lokalpolitik, som de generelt gør med fodbold, håndbold, cykelløb m.m., så ville de måske have stemt meget anderledes?

I min verden er den økonomiske situation i Norddjurs meget alvorlig og får fatale omkostningerne for borgerne. Man kan stille sig selv det spørgsmål, om ikke det er på tide at tænke utraditionelt for at komme ud af krisen.

Jeg undrer mig fortsat over, at eksempelvis A/S Grenaa Havn ikke skal betale udbytte til sine aktionærer som alene er Norddjurs Kommune. Det gør flere andre A/S havne til sine kommunale ejere, og disse havne har samtidig råd til at udvikle selskaberne, så udbytterne derved bliver større og større fra år til år. A/S Grenaa Havn repræsenterer svimlendes værdier, værdier som de fik foræret uden at skulle betale en eneste krone til den kommune som skabte A/S Grenaa Havn. Og der er absolut grund til bekymring, for det er de samme politikere, som ikke havde set det kommunale ragnarok komme, som også administrerer pengestrømmene i og omkring A/S Grenaa Havn."

Publiceret 10 July 2018 12:40