Birgithe Kosović på biblioteket

Artiklens øverste billede
Forfatteren Birgithe Kosović gæster Grenaa Bibliotek. Foto: Stine Bidstrup

Som i tidligere år fejrer Norddjurs Biblioteker litteraturen med en spændende og hyggelig aften under overskriften Læseglæde. Denne gang - torsdag 14. oktober klokken 19 - er forfatter Birgithe Kosović aftenens hovedperson. Hun har bl.a. skrevet den biografiske roman Den inderste fare om Erik Scavenius, som vandt Politikens Litteraturpris i 2018. Denne aften vil hun fortælle om sin seneste roman, Det du ikke vil vide, en dybt personlig beretning om Birgithes egen familie.

Romanen tager udgangspunkt i Birgithes opvækst på Vestegnen med en jugoslavisk far og en dansk mor, og hun undersøger gennem en blanding af dramatisering og dokumentar, hvorfor hendes far ikke vil se hende.

Birgithe Kosović fortæller om at vokse op i et hjem præget af farens vrede. Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark.

Romanen er både personlig og dramatiseret, og samtidig en undersøgelse af, hvad der sker, når et multikulturelt samfund skal favne krigstraumer og forliste drømme.

Som opvarmning til Birgithe Kosovićs foredrag byder biblioteket på en hyggelig bogcafé, hvor bibliotekarerne anbefaler gode bøger til efteråret.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen