14.113,46 kroner sunget ind til Ukraine

Gospelkoret i Grenaa tæller nu 115 medlemmer.

Artiklens øverste billede
Grenaa Gospelkor sang til fordel for Ukraine i Grenaa Kirke. Foto: Mikkel Weje Nielsen, Photo Care Grenaa

Torsdag 28. marts 2019 så Grenaa Gospelkor dagens lys. Allerede den første aften mødte der 80 sangglade personer op, og siden har koret vokset sig stadigt større til nu at rumme 115 medlemmer.

Initiativet kom fra Grenaa Sogns organist Christian Hemthurin Andreassen og han har lige siden dirigeret, aktiveret og motiveret koret med sin altoverskyggende entusiasme, glæde og positive ambition. Christian har 26 års erfaring med korledelse, og det er tydeligt at mærke, når han på øveaftener og til koncerter har koret i sin hule hånd og kan styre hele skaren med virtuost klaverspil og et enkelt nik med hovedet.

Koret er stadig forholdsvist ungt og har som så mange andre aktiviteter, der kræver samvær mange personer sammen, lidt under diverse corona-nedlukninger og restriktioner. Derfor er forårssæsonen også startet op med ekstra fut og gang i den og med masser af aktiviteter i kalenderen.

Torsdag 12. maj skød koret således koncert-kalenderen i gang med et meget bevægende støtte-arrangement til fordel for Ukraine. Aftenen bød på en blanding af koncert, fællessang og hyggelig ”mingling” omkring kaffe- og kage-bordet i pausen. Al overskud gik til Folkekirkens Nødhjælps indsats i Ukraine og for de ukrainske fordrevne. Arrangementet sluttede med, at alle stod op og sang ”We shall overcome” og et samlet indsamlingsbeløb på hele 14.113,46 kroner - på en helt igennem magisk aften i Grenaa Kirke.

De næste par måneder bliver også travle, og koret har mange gode stunder at glæde sig til og øve op til. Her kan blandt andet nævnes Tivoli-Gospel i København, hvor koret skal synge på Plænen søndag 12. juni, Åben Kirke i Grenaa lørdag 18. juni, hvor koret vil synge rundt omkring i byen og også holde koncert i Grenaa Kirke samt Kræmmermarked i Gjerrild søndag 26. juni, hvor koret medvirker til en gospelgudstjeneste klokken 10 og efterfølgende har egen koncert klokken 11.

Der venter et spændende forår og en sommer med masser af livgivende gospelmusik i et bredt spænd af genrer.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.