Grenaa Blæserne klar med årets julekoncert

Efter et 2020 uden julekoncert kan Grenaa Blæserne nu igen byde publikum på julesange og salmer i Pavillionen i Grenaa.

Artiklens øverste billede
Grenaa Blæserne - her i sommerlige omgivelser - er nu klar til årets julekoncert i Grenaa. Pressebillede

Efter nedlukningen det sidste halvandet års tid og deraf følgende aflysninger, er der i efteråret 2021 igen kommet gang i de forskellige kulturaktiviteter rundt i landet.

I Grenaa kan vi blandt andet glæde os over, at harmoniorkestret Grenaa Blæserne igen har mulighed for at spille sammen og ikke mindst at afholde koncerter. Der har været afholdt en lille efterårskoncert på Gymnasiet, og 12. december spilles årets traditionelle julekoncert i Pavillonen i Grenaa. De første toner klinger klokken 14.

»Programmet i år vil hovedsageligt være de gamle kendte julesange og -salmer og naturligvis også nogle traditionelle julemelodier, som vi kender fra radio og TV,« fortæller orkestrets formand Ole Harborg.

Ved disse koncerter har Grenaa Blæserne tradition for af få hjælp af en sanger, der både kan synge for på julesangene og selv synge nogle kendte julemelodier.

Årets solist er Christian H. Andreassen som er organist ved Grenaa Kirke og leder af byens store gospelkor. Han har en stor musikalsk erfaring indenfor forskellige genrer.

I den klassiske afdeling har han bl.a.medvirket i koret Kamma i Århus og medvirket i ”Dido & Aeneas” og ”Händel Messias”. I den mere rytmiske afdeling har han medvirket i ”AllStars” – på TV 2 – solist og kor.

Christian H. Andreassen har desuden sunget som solist i Parken med Antonelli Orchestra og været forsanger og pianist i forskellige bands, så det er en meget alsidig kunstner, Grenaa Blæserne har fået aftale med.

Årets julekoncert bliver dirigeret af orkestrets faste dirigent, Peter Præstholm, og konferencier til koncerten bliver borgmester Jan Petersen, som igen i år har lovet af guide publikum gennem koncerten. Nu for sidste gang som borgmester.

Billetter kan købes i Pavillonen eller på deres hjemmeside. Ole Harborg oplyser, at der igen i år vil være mulighed for at købe billetter på gulvet foran scenen, hvis man har lidt besvær med trapperne.

Læs også

Del artiklen