Grenaa Koret giver koncerter efter to års pause

Tre kirkekoncerter venter tre onsdage i træk.

Artiklens øverste billede
Grenaa Koret er klar til at synge julen ind ved de første koncerter i to år. Pressebillede

Grenaa Koret har lige som alle landets mange amatørkor ligget stort set underdrejet siden verden blev ramt af corona i starten af 2020, men nu er Danmark - endnu da - åbent igen, og Grenaa Koret glæder sig meget til at give de første koncerter i to år.

Det sker onsdag 1. december klokken 19.30 i Grenaa Kirke, onsdag 8. december klokken 19.30 i Fjellerup Kirke og onsdag 15. december klokken 19.30 i Voldby Kirke.

Organist og korleder Bent Larsen vil stå i spidsen for Grenaa Koret til de tre koncerter, som byder på et meget varieret program med danske, engelske og tyske værker.

De danske sange er blandt andre ”Et barn er født i Betlehem”, ”Forunderligt at sige”, ”Nu tændes 1000 julelys” og ”Dejlig er Jorden”, som Grenaa Koret igennem mere end 50 år har sluttet sine julekoncerter af med.

Koncerten omfatter også traditionelle engelske Christmas Carols og en række klassiske værker. Det er for eksempel ”Sanctus” fra Schuberts tyske messe. Det er en af Bachs mange koraler ”Brich an, o schönes Morgenlicht”, og ”God so loved the World” af John Stainer, som komponerede i slutningen 1800-årene.

Og traditionen tro vil der blive rig lejlighed for publikum til at synge med på fælles salmer fra den store danske jule-sangskat.

Grenaa Koret kommer til koncerterne med knap 30 korsangere, der ser frem til at møde publikum igen.

Læs også

Del artiklen