DR Pigekorets julekoncert i Kino

Koncerten fra DR Koncerthuset kan opleves på det store lærred i biografen i Grenaa.

Artiklens øverste billede
DR Pigekorets julekoncert fra Koncerthuset i DR Byen kan opleves på det store lærred i Kino i Grenaa. Foto: Kim Matthäi Leland

DR Pigekorets årlige julekoncert samler hvert år tusindvis af danskere i den smukke koncertsal i DR Byen. Sidste år blev koncerten aflyst på grund af corona –situationen, så derfor glæder koret og Philip Faber sig ekstra meget til koncerten i år, ikke mindst fordi den transmitteres direkte til biografer i hele landet.

En af de biografer, der transmitterer koncerten, er Kino i Grenaa, der inviterer Djurslands publikum inden for til julemusik søndag 12. december klokken 16.

Ud over Pigekoret og Philip Faber kan publikum se frem til at opleve balletdanseren Astrid Elbo, der højt oppe over scenen foran koncertsalens store orgel vil være hovedpersonen i en musikalsk fortælling om julen. Ligeledes har Pigekoret allieret sig med mundharpevirtuosen Mathias Heide, der blandt andet har modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris for sit smukke spil på mundharpen.

Pigekoret akkompagneres gennem hele koncerten af den prisvindende Novo Quartet og af Philip Faber, som sidder ved flyglet i Koncertsalen.

Der er således lagt op til en stor kunstnerisk oplevelse, når Pigekoret og Philip Faber synger julen ind.

Nia og Gert Skov fra Kino i Grenaa glæder sig til at kunne vise koncerten for publikum i Grenaa og omegn - ikke mindst med tanke på, at mange sidste år havde glædet sig til at opleve julekoncerten med pigekoret, der som nævnt måtte aflyses. Nia Skov fortæller, at Kina naturligvis overholder alle sundhedsmyndighedernes restriktioner, der blandt andet betyder, at man ved indgangen skal vise et gyldigt coronapas, således at det er trygt at gå til julekoncert i Kino i Grenaa.

Læs også

Del artiklen