Spillemænd i Voldby Kirke

Jens Jensen og Flemming Sørensen har mange års erfaring som spillemænd.

Artiklens øverste billede
Spillemanden Jens Kristian Jensen tager sig af violinen, mens den musikalske makker Flemming Sørensen tager sig af orglet. Pressebillede

Når der er kirkekoncert i Voldby Kirke onsdag 29. september klokken 19.30 er der spillemandsmusik på programmet - på instrumenterne violin og orgel.

Violinen håndteres af spillemanden Jens Kristian Jensen der har skrevet spillemandsmusik for violin, og hans makker denne aften er organist Flemming Sørensen. De har begge 40 års erfaring som aktive spillemænd - men denne aften er det første gang, de skal spille sammen.

Melodierne til denne koncert er spillemandsmusik, som er arrangeret for orgel og violin. Inspirationen opstod efter at have lyttet til en indspilning med en svensk rigsspillemand - hans navn fortaber sig i glemselens tåger. Men godt var det!

Næste element var at finde ud af, hvilke melodier, der var egnede. Skulle det være egne kompositioner eller noget af det traditionelle materiale, der er så dejligt meget af?

Processen har varet nogle år - for det var jo altså ikke bare lige...

Det endte med lidt af hvert bl.a Vals fra Gevninge og Mollevit fra det traditionelle bagkatalog og Dansk Polska og Brudemarch, som begge er komponerede i Silkeborg i 2013 og 2014.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen