Fra Bob Dylan til blå toner i Ådalsskolens skolegård
Det er på lørdag, at den dansk-amerikanske guitarist Billy Cross går på scenen til den første bluesfest nogensinde i Ådalsområdet
ÅDALEN Ådalsområdet er klar til den første bluesfest, Blådalen, nogensinde i Ådalsskolens skolegård med fine danske navne som Ole Frimer, H.P. Lange og Billy Cross
Lørdag 31. august skal der spilles blues i skolegården i tidsrummet klokken 15.30-23. Fine navne som ”flesh to string” guitaristen Ole Frimer, bosiddende i Ryomgård, H.P. Lange, bosiddende i Termestrup og den herboende dansk-amerikaner Billy Cross, kendt fra Delta Cross Band, CV Jørgensen og en berømt tour som førsteguitarist hos selveste Bob Dylan, står øverst på plakaten. Billy Cross var således medlem af Bob Dylans band fra slutningen af 1977 til foråret 1979. I denne periode indspillede Dylan i 1978 en live-plade 'Budokan', hvor Cross medvirker, som han også gør på Bob Dylans efterfølgende studie-plade 'Street Legal'.
Til Blådalen kommer Billy Cross med sit The Billy Cross Band: Flemming Ostermann, Henrik Askou, Dan Hemmer og/eller Mads Wegner.
Også Ådalens dramahold, Kulturskolens Blæs og Rock og Jens Billes Børneblues. medvirker.
Dørene åbner klokken 14.30. Den sidste guitar slukker klokken cirka 23.
"Vi håber, at Blådalen bliver en så stor succes, at det kan blive en årlig begivenhed," lød det fra idemager Kirsten Kilpatrick Parnset, da Lokalavisen var forbi Ådalsskolen før sommerferien for at høre om Blådalen.
Hun arbejder til daglig som administrativ koordinator på Ådalsskolen, men i Blådalen-sammenhæng optræder hun som privatperson sammen med de øvrige i den styregruppe, der har søsat, at der nu skal spilles The Blues i Ådalsområdet.
Troels Møller Nielsen, 66, med en fortid som trommeslager i Aarhus bandet Warm Guns som havde Lars 'Sjæl i Flammer' Muhl som forgrundsfigur, er nu i en moden alder flyttet til Ådalsområdet, hvor han ernærer sig som skolebuschauffør. Han er den musikalske konsulent i styregruppen. Ham, der også har styr på scene, lyd og lys.
En fortsættelse af Blådalen kan meget vel blive i Grusgraven nær Lime, som man lokalt har kig på som et muligt hjemsted til større udendørs arrangementer fremover i Ådalsområdet.
Kulturpenge fra PUK
Kommunes kulturpolitikere i Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur har bevilget Blådalen et direkte tilskud på 70.000 kroner og tillige en underskudsgaranti krone-til-krone på op til 50.000 kroner finansieret fra bevillingen til Landsbyklynger.
Styregruppen budgetterer med 350 betalende gæster. Nogle vil komme på grund af musikken, andre på grund af fællesskabet og muligheden for at få snakket med andre.
Scenen bliver placeret i det hjørne af skolegården på Ådalsskolen, der vender ind mod skolen og ned mod skolens og hallens parkeringsplads.
"Der er nogle særlige krav til scenens størrelse, men den kommer nu ikke til at optage meget plads i skolegården, der efter min mening er fortrinlig og meget velegnet til formålet," siger Troels Møller Nielsen.
Skolegården hegnes ind, så ingen slipper gratis ind. Der er hyret autoriseret vagtpersonale og samaritter til at hjælpe med til at holde justits og gode vibrationer.
Det er aftalt med Ådalshallen, at Blådalen kan foregå indendørs, hvis det regner i tykke stråler på lørdag, men vejrguderne ser på forhånd ud til at være i deres bedste lune.
Ådalsshallen og Hornslet Kultur- & Fritidscenter leverer maden, der skal skal mætte de sultne koncertgæster, mens styregruppen selv organiserer salget af de våde varer.
En lang række frivillige kræfter fra Ådalsområdet giver en hånd med ved Blådalen. Det er simpelthen forudsætningen, at et arrangement i denne målestok kan løbe af stablen til alles tilfredshed.
- Mere info og billetkøb på blaadalen.dk