Kims Køkken: Ferier, man ikke vil hjem fra

Den mad, vi laver i Danmark, er niveaumæssigt så meget højere end mange andre lande. Det skal vi være stolte af.

Artiklens øverste billede

Ferier man ikke vil hjem fra. Det er en vending, de fleste vel har hørt om, og endelig har vi kunnet komme afsted igen.

Vi er nu, forhåbentlig, kommet på den anden side af covid-19, så nu skal vi satme afsted. Vi har fået nok af Danmark og gider ikke være turister i eget land mere.

Nej, helt så galt er det jo nok heller ikke, men overdrivelse fremmer forståelsen, sagde mama altid, eller mutter som vi jo egentlig kaldte hende.

Nu er det jo helt oppe i vælten med Spies og hans morgenbolledamer. Man kan jo klandre ham for mange ting, hvilket mange gør. Men ikke desto mindre, så er det jo ham, der fik startet charterferierne, som vi danskere ikke kan leve uden.

Personligt har jeg kun været på ferie tre gange i mit liv. Ægypten, Tunesien og Bulgarien. Jovist, jeg har da været rundt omkring i verdenen, men det har været arbejde.

Men Kim, hører jeg ofte, når du er på en vintur, er det da ferie? Der er jeg så lidt uenig, for når jeg er på vinture, så er det altså ret hårdt arbejde at skulle smage vin fra kl. 9 om morgenen til sen aften, og så ud at spise – jeg siger jer, det er hårdt.

Ude godt, men...

Men når man nu har været på ferie, så er det jo altid maden i de andre lande, man taler om. Lad os bare sige, at vores hjemlige gryder er de bedste. I hvert fald efter min mening. Nuvel, de ferier jeg har haft I de pågældende lande har været på et resort. Så er det altså med at spise op fra buffeten, ellers kan du være lige så sikker som amen i kirken på, at du får det samme mad igen til enten frokost eller til aftensmaden, indtil der ikke er mere. Så der er potentiale for en effektiv slankekur.

Danmark er netop blevet beriget af nok en gang at have verdens bedste restaurant. Denne gang blev det Geranium, hvilket er et fantastisk spisested. Desværre ikke et sted som mange mennesker hverken kan eller vil kunne besøge. Men tro mig, det er ikke for sjov, at den er blandt verdens bedste.

Den mad, vi laver i Danmark, er niveaumæssigt så meget højere end mange andre lande. Det skal vi være stolte af.

Min gode pizza mand Sefkan, ja jeg spiser også pizza, spurgte mig lige om, hvad jeg synes om at lave en dansk restaurant i f.eks. Alanya i Tyrkiet. Mit modspørgsmål var så: Hvem gider at tage til udlandet for at spise dansk mad? På den anden side, hvis jeg skulle vælge om en gang frikadeller, eller førnævnte ugebuffet, så vælger jeg sgu dunserne.

Lange somre

Heldigvis har vi jo efterhånden lange somre her i Danmark, så vi kan forlænge alle de gode sommerstunder. Grillen er stadig i gang, vi hygger os i haven, vinen er stadig rosé - for mange i hvert fald - og vi kan se, at vores sæson for bryllupper strækkes længere og længere hen mod efteråret.

Den lange sæson har også indflydelse på det, jeg drikker eller smager. Jeg drikker sjældent, men smager utrolig meget. Jeg har en lille svaghed for Barbera. Det er en vin fra Piemonte i Italien. Den står meget i kontrast til storebroren Barolo. Hvor Barolo er fyldt med tannin, tørstoffer og mørke nuancer af frugt og chokolade, så har Barbera en meget mere frisk stil med syre og en mere ribs- og røde bæragtig smag. Den skal også helst drikkes med en køligere temperatur en normalt. Især i denne varme er det generelt en god idé at køle sine vine længere ned. Men jeg starter som regel altid med en temperatur på 13-14 grader. Det er alt for koldt for de fleste mennesker, men i løbet af kort tid, så kommer der et par grader mere i glasset.

Barbera er navnet på druen. I kan støde på flasker hvor der står Barbera d’Asti eller Barbera d’Alba. Asti er ikke kun sød mousserende vin, som de fleste piger kender den, men en by som lægger navn til. Det samme er Alba.

Lige for tiden har jeg købt mig nogle flasker Barbera fra vinfirmaet Distinto. De har flere lækre Barbera vine, men den jeg falder mest til er Giulia Negri Barbera d’Alba. Den er så lækker som en middelhavsø i godt selskab. Den er en smule dyrere end mange andre, men kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Vin er også ofte forbundet med den floskel, der påstår, at pris og kvalitet hænger sammen. Vin er ligesom, når man vælger bil. Man kan købe en gammel Trabant. Den kan man (måske) komme fra A til B i, men køber man en Volvo, så er man sikker på at komme frem i sikker stil.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.