Kreativ med skrald og genbrug i ferien

Den lokale kunstner Vidar Håkon Utvik hjælper børnene med deres små kunstværker, når der er workshop på Museum Østjylland.

Artiklens øverste billede
På Museum Østjylland i Grenaa kan børn og andre kreative sjæle skabe finurlige fisk og fugle af skrald den 2., 3. og 4. august. Foto: Museum Østjylland

Der er ingen klamvåde gæller, slimede skæl eller spidse næb, når Museum Østjylland inviterer til workshop med fisk og fugle. Til gengæld er der skruet op for fantasi og skabertrang, når du i workshoppen laver skønne, kreative fisk og fugle – af skrald og genbrugsmaterialer! Den lokale kunstner Vidar Håkon Utvik er ved roret de tre dage i august og står klar til at hjælpe og guide.

Museet sørger for alle materialer: Skrald, lim mm., og det er gratis at være med.

Workshop ’Sommerferien går både i fugl og fisk i Grenaa’ foregår 2., 3. og 4. august kl. 11-14 på Museum Østjylland, Søndergade 1 i Grenaa.

I fiske/fugle-kunstworkshoppen er det bare med at skrue ned for kontrollen og op for fantasien, siger Vidar Håkon Utvik, der er glad for at hjælpe netop børn med deres små kunstværker.

»Det er vigtigt for mig, at børnene slår tankerne fra, så fantasien kan udfolde sig og den kreative skabelse få frit løb. Vi skal støtte børn i deres umiddelbare handling – og børn er jo bare gode til at være spontane og lege med kunsten,« siger Vidar Håkon Utvik.

Skaber bevidsthed

På Museum Østjylland har de et særligt fokus på bæredygtighed og på muligheden for at genbruge materialer, som ellers skulle smides ud.

»Museet har stort fokus på FN’s verdensmål. Ved at inddrage børn i bæredygtig brug af ressourcerne håber vi at være med til at få deres øjne op for, at vi skal passe på vores jord og vores verdenshave,« siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen, som glæder sig til at få besøg på museet af både kunstner og en masse kreative børnefamilier.

Alle gæster, store som små, kan gå på opdagelse og finde inspiration til deres skralde-værker i Museum Østjyllands nye særudstilling om Kolindsund, hvor der netop er en masse fisk og fugle.

Og så har udstillingen også fokus på natur og klima.

De skøre, sjove og særlige fisk og fugle kan man enten tage med hjem eller sætte op i fiskenettet, hvor de vil hænge til glæde for alle museets gæster.

For børn fra tre år og deres voksne.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.