Beach Party og Kunstrute er en dårlig cocktail

Massivt hærværk på Kunstruten i Grenaa Plantage i forbindelse med lørdagens fest på Grenaa Strand.

Artiklens øverste billede
Det her var indtil lørdag et kunstværk i porcelæn med titlen "Klima Fugl". Foto: Art Outdoors

Man kan høre Ingolf Steffensen sukke i telefonen.

Søndag morgen blev der igen-igen konstateret massivt hærværk på Kunstruten i Grenaa Plantage. Kunstværker i porcelæn er knust i flere stykker. Et billede er delt i to. Skilte fjernet og plakater hevet ned.

Ingolf Steffensen er som initiativtager til Kunstruten i Grenaa Plantage skuffet over endnu en omgang hærværk mod de udstllede kunstværker. Foto: Søren Andersen

»Jeg ved godt, at jeg mangler det helt konkrete bevis på, at det er deltagere i lørdagens Beach Party på Grenaa Strand, der står bag, men jeg er ikke i tvivl om det. Der holdt jo dagen igennem masser af biler parkeret ved Ringvejen og herfra går ruten gennem skoven desværre lige forbi Kunstruten - og synet, der mødte os lignede en massakre,« siger Ingolf Steffensen, der er initiativtager til Kunstruten og næstformand i foreningen Art Outdoors, som står bag.

Dårlig cocktail

Så han er ikke i tvivl - Beach Party og Kunstrute er en dårlig cocktail.

Billede - nu i to dele. Foto: Art Outdoors

»Det fungerer bare ikke med de to arrangementer så tæt på hinanden. Vi er nødt til at evaluere på det, når Kunstruten lukker til 14. august, hvis da ellers værkerne kan være i fred så længe, eller kunstnerne ikke længere tør lade deres værker stå langs ruten. Jeg kan da også godt frygte på længere sigt, at der er kunstnere, som siger nej tak til at udstille her, fordi risikoen for hærværk er for stor,« siger Ingolf Steffensen.

Han forstår det udmærket, når han møder holdningen, at Grenaa ikke får noget godt ud af, at lægge arealer til Beach Party, der arrangeres af Radio ABC fra Randers og årligt trækker et publikum på 10.000 gæster til byen. Nogle af dem bruger en del penge på især drikkevarer, når de skal tage turen til Grenaa Strand.

Ikke op til mig

»Det er ikke op til mig at afgøre, om der skal være Beach Party i Grenaa eller ej. Men jeg har i weekenden mødt grædefærdige gæster på stierne i Plantagen, som var rystede over, hvad de har oplevet. Jeg så selv på Kystvejen, hvordan skraldespande var tømt ud på vejen, så det lignede en krigsplads i Beirut. Og synet, der mødte mig langs Kunstruten var ikke kønt. Vi har rettet op på det, så godt vi kan, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg kan finde kunstnere til at udstille til næste år, hvis vi fortsat skal have Kunstruten i Grenaa Plantage,« siger Ingolf Steffensen.

Bronzeskulptur med brækkede ben. Foto: Art Outdoors

Han har noteret sig, at de to, som kørte fra Beach Party lørdag aften og dræbte et tysk ægtepar tæt på Ålsø efter en frontal kollision, af politiet mistænkes for at have sat sig ind i bilen i påvirket tilstand af narko og alkohol.

»Så undrer jeg mig bare over, at jeg på Facebook kan se, at et af hovednavnene - hip-hop gruppen Ude Af Kontrol - kan få lov til at optræde med sange, som tydeligt opfordrer til at tage narko. Sådan noget forstår jeg bare ikke,« siger Ingolf Steffensen.

At der er noget om det, ses af den kendsgerning, at Ude Af Kontrol blandt andet har sange som ”Snehvide med de 7 små poser” og ”Suger coke fra dit røvhul” på repertoiret.

Med en tekst som denne:

”Og det går boom-boom-boom i min næs-næs-næse. Ja så du-du-du, du er blæst-blæst-blæst. Så nu-nu-nu er der fest-fest-fest. Og uh-uh-uh lidt sex-sex-sex.”

Eller denne:

”Jeg kender snehvide med de syv små poser. Hun har, lige hva’ jeg har brug for. En bag med juu, en bag med coke. Og svampe, der ka’ gi’ psykoser.”

Avisen har mandag eftermiddag præsenteret direktør Ole Søndergaard fra Radio ABC for denne artikel og tilbudt ham at kommentere på indholdet. Tirsdag aften vendte han tilbage og svarede, at det ønskede han ikke.

Ligeledes er bandet Ude Af Kontrol via deres management blevet tilbudt at kommentere - men er ikke vendt tilbage.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.