Kunsten skal atter langt ud i skoven

45 kunstværker kan i seks uger opleves på kunststi i Grenaa Plantage.

Artiklens øverste billede
Ingolf Steffensen er også i år initiativtager til Kunstruten, der denne gang byder på 45 kunstneres værker i Grenaa Plantage. Foto: Søren Andersen

Det begyndte med en sti med lokale kunstneres værker mellem Bønnerup og Fjellerup i anledning af, at Aarhus - og dermed også Østjylland var europæisk kulturhovedstad - og blev siden fulgt op med et velbesøgt arrangement ved Ramten og Dystrup sø.

Men i fjor blev alle rammer sprængt og stien blev til en kunstrute i Grenaa Plantage. Og her kan man også denne sommer - i seks uger - opleve kunst i naturen.

Der skal mange ansøgninger og tilladelser til. Hvis et kunstværk er over to meter i højden, kræver det faktisk en byggetilladelse. Og på kunstruten må der ikke spilles musik eller bruges lys

Ingolf Steffensen

»Vi har fået tilladelse til at udstille 45 kunstneres værker. I år dog på en kortere rute end sidste år, hvor nogle syntes, at fem kilometer var lige i overkanten, så vi nøjes med en rute på 2,6 kilometer,« siger den lokale kunstner Ingolf Steffensen.

Kysthotellet er samarbejdspartner med Art Outdoors - og hotellet har dette værk af Ingolf Steffensen stående foran indgangen. Foto: Søren Andersen

Han er initiativtager til projektet, som har foreningen Art Outdoors som arrangør i et samarbejde med Kysthotellet i Grenaa, hvorfra kunstruten starter og slutter.

Fortrinsvis lokale kunstnere

De 45 kunstnere er fortrinsvis lokale, men der er også udstillere fra Aarhus, Aalborg og Randers.

»Jeg skal selvfølgelig ikke bestemme, hvad kunstnerne gerne vil udstille, men jeg håber på noget, der stikker lidt ud og er anderledes og spændende,« siger Ingolf Steffensen, der selv skal udstille på ruten.

»Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil udstille, men jeg har da været i gang med noget her i foråret, men jeg skal også udstille i Hjarbæk, hvor der udstilles kunst i haverne i byen. Her var jeg også med for to år siden.«

Traditionen tro har der skullet kæmpes med myndighederne for at få lov til at lave kunstruten i naturen.

»Der skal mange ansøgninger og tilladelser til. Hvis et kunstværk er over to meter i højden, kræver det faktisk en byggetilladelse. Og på kunstruten må der ikke spilles musik eller bruges lys,« siger Ingolf.

På stier i Plantagen

Kunstruten er i år anlagt på stier, så der ikke risikeres møde med biler og andre køretøjer.

»Vi håber også, at det kan reducere problemet med hærværk på udstillingen. Det var vi desværre ude for flere gange sidste år. Og jeg vil også mene, at ruten er handicapvenlig, selv om jeg lige skal fjerne et væltet træ, inden vi skal udstille. Og så håber vi at undgå, at de store skovmaskiner kommer i brug inden udstillingen lukker 14. august. Det var forfærdeligt at se sidste år, fordi to forvaltninger i Norddjurs Kommune ikke snakkede sammen,« siger Ingolf.

Norddjurs Kommune støtter også i år Kunstruten med et pænt beløb. Åbningen finder sted lørdag 2. juli klokken 13 på Kysthotellets terrasse. Borgmester Kasper Bjerregaard, (V), får for første gang fornøjelsen af at åbne ruten. Sidste år viste det sig, at mange af Kysthotellets gæster tog en tur inde i Plantagen for at studere kunsten på nærmeste hold. Til åbningen vil der være musik ved Stephen Barretts bluesband - og Stephen er også i år at finde blandt udstillerne.

»På naturlegepladsen i nærheden vil vi opfordre de lokale børnehaver til at udstille, hvad børnene har lavet. Og vi håber også i år, at spejderne vil lave en indgangsportal til at markere, hvor kunstruten starter,« siger Ingolf Steffensen.


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.