Dronningen støtter Verdensballetten på Sostrup

Artiklens øverste billede
Også i år bliver Verdensballetten opført på en scene med udsyn til Sostrup Slot. Pressebillede

Verdensballetten vender denne sommer tilbage til Sostrup Slot, hvor der sidste år var fuldt hus efter flytningen af arrangementet fra Møllerup Gods.

Og når Verdensballetten lørdag 16. juli atter danser på Sostrup Slot nord for Grenaa, bliver det med kongelig støtte.

Det er naturligvis en stor ære at modtage støtte fra dronningens fond,  og det er vi meget taknemmelige over. Der er mange gode kulturelle tiltag at støtte, så når vi igen bliver tiltænkt med så fornem en donation, betyder det også et særligt ansvar at leve op til

Jens-Christian Wandt

Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond – med dronningen som formand - har valgt at støtte Verdensballetten 2022 med 100.000 kroner.

Dronning Margrethe har tidligere støttet Verdensballetten, og har flere gange overværet forestillingerne på Djursland.

»Det er naturligvis en stor ære at modtage støtte fra dronningens fond, og det er vi meget taknemmelige over. Der er mange gode kulturelle tiltag at støtte, så når vi igen bliver tiltænkt med så fornem en donation, betyder det også et særligt ansvar at leve op til,« siger leder af Verdensballetten, operasanger Jens Christian Wandt i en pressemeddelelse.

Helt ny ballet

Årets program med Verdensballetten, indeholder en helt ny ballet som dedikeres til dronning Margrethe i anledning af hendes 50 års regeringsjubilæum. Balletten – en pas de deux, skabes af dronningens yndlingskoreograf, Tobias Praetorius.

Det var ham der stod bag de fire balletter som blev danset på Amalienborg med titlen ”Palæerne Danserne” – og som blev sendt direkte på TV2. Til daglig er han solist ved Den Kgl. Ballet i København, og har derudover en stor karriere som koreograf.

Tobias Praetorius har blandt andet skabt balletter til Den Kgl. Ballet, Kammerballetten, og tidligere også til Verdensballetten. Han var med som balletdanser da Verdensballetten for første gang besøgte Sostrup Slot sidste sommer.

Den nye ballet danses af de danske balletstjerner Alban Lendorf og Astrid Elbo. Begge er solodansere ved Den Kgl. Ballet i København, Alban Lendorf er tillige solodanser ved American Ballet Theatre på The Met i New York. Begge har en stor karriere både i Danmark og i udlandet, og er også tildelt en lang rækker priser for deres scenekunst.

Flot og ambitiøst

»Det bliver et flot og meget ambitiøst program, vi kommer til Sostrup med denne sommer. Internationale balletstjerner fra tre af verdens mest prestigefulde kompagnier, The Royal Ballet of London, Statsballetten fra Berlin, og Den Kongelige Ballet fra København. Vi har fire helt nye værker på programmet, skabt specielt til årets forestilling, derudover har vi også det klassiske repertoire med, med blandt andet uddrag af Svanesøen og Tornerose. Scenen bliver ligesom sidste år sat så publikum har udsyn til slottet. Det er den perfekte ramme for vores forestilling med ballet, opera og klassisk musik, jeg er sikker på vi igen i år får en helt særlig magisk aften på Sostrup Slot,« siger Jens Christian Wandt.

Blandt de medvirkende er Ukraines mest berømte ballerina, Iana Salenko, som er født og opvokset i Kyiv, uddannet i Donetsk, og som til daglig er Prima Ballerina ved Statsballetten i Berlin. Iana Salenko medvirkede ved den gallaforestilling til fordel for Ukraine på Det Kgl. Teater i marts, som Verdensballetten var medarrangør af, og som samlede næsten en million kroner ind til Røde Kors´ arbejde blandt ofrene i Ukraine.

Det bliver muligt at spise inden forestillingen på Sostrup Slot. Det er Aarhus-kokken Martin Ib der står for maden, og det vil både være muligt at købe picnicboks inspireret af det nordiske køkken, og hvis man hellere vil spise en fire-retters menu med vine i slottets restaurant er dette også muligt.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.