Utopier og forestillinger om fremtiden i den forsvundne sø

Kom på en anderledes omvisning i den nyåbnede udstilling Kolindsund – søen, der deler vandene.

Artiklens øverste billede
Hvad byder fremtiden på for Kolindsund? Det er et af de spørgsmål, forfatter Henrik Majlund og særudstillingens tilrettelæggere vil fortælle om på omvisningen 18. juni. Fotokilde: Museum Østjylland

Kolindsund er ikke kun et landbrugsområde fyldt med marker, gårde, veje og kanaler. Det er også et sted, der giver næring til forestillinger om områdets fremtid. Hvad skal der ske med det drænede sund midt på Djursland?

Kom på en anderledes omvisning på Museum Østjylland i Grenaa lørdag 18. juni kl. 10-12 i den nyåbnede udstilling Kolindsund – søen, der deler vandene, hvor der kigges på Kolindsund gennem historikernes kritiske briller og gennem forfatterens Henrik Majlund frie forestillinger. Omvisningen er gratis, men husk tilmelding på museets hjemmeside.

Kort og poesi

I særudstillingens dialogcafé kan man finde såkaldte samtalekort med spørgsmål formuleret af Henrik Majlund. Her er desuden et hæfte med Kolindsund-poesi og Kolindsund-spørgsmålene, som Henrik Majlund også står bag. Formålet med kort, poesi og spørgsmål er, at give udstillingens gæster mulighed for at reflektere over udstillingens forskellige perspektiver.

»Henrik Majlund har lavet en abstraktion over udstillingen og giver sine bud på, hvordan gæsterne kan få en samtale i gang ud fra nogle – måske uventede – spørgsmål,« fortæller museumsinspektør Tina Bjerregaard, én af udstillingens tilrettelæggere, i en pressemeddelelse.

Henrik Majlund har gennem flere år beskæftiget sig med natur, biodiversitet og særligt Kolindsund som kunstner, forfatter og leder af Kunsthal for Maritim Æstetik.

»Kolindsund er interessant at arbejde kunstnerisk med, fordi sundet har en dramatisk historie. Samtidig er det også et spejl på de samfundspolitiske tendenser, der udspiller sig både nu og tidligere. Da man i sin tid besluttede at dræne sundet, var det, fordi det var økonomisk fordelagtigt at gøre, da Europa hungrede efter afgrøder. I dag, hvor vi ved mere om naturen og klimaet, er debatten om at genoversvømme sundet relevant, fordi det rammer ind i aktuelle klima- og biodiversitetsproblematikker,« siger Henrik Majlund.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.