Masser af musik på Torvet denne sommer

Omkring 40 koncerter er i vente - samt motortræf og det internationale marked.

Artiklens øverste billede
Marco Refskou er klar til at byde velkommen til 40 musikalske arrangementer i Grenaa denne sommer. Foto: Søren Andersen

Plakaten er trykt og kan allerede ses på Torvet i Grenaa, og den dokumenterer, at holder man af at sidde og lytte til lidt god musik og måske nyde en kold fadøl eller et glas vin, så har mulighederne aldrig været bedre end denne sommer i Grenaa.

Det har jo vist sig, at folk hellere end gerne vil sidde på Torvet. Selvfølgelig flest, når solen skinner og vejret er godt, men det er også med til at skabe mere liv i byen - og reaktionerne over for mig er, at butikkerne også nyder godt af, når der sker noget. Musikprogrammet er større, bredere - med rock, danskpop, jazz, blues og soul, så viften er spredt helt ud

Marco Refskou

»Jeg tør godt påstå, at der aldrig har været så megen musik på programmet i Grenaa som i år,« siger Marco Refskou, der også i år er primus motor for de mange aktiviteter - men har Grenaa Aktivitets & Musik Forening, Handel Grenaa og Djurs Event som samarbejdspartnere.

Mest på Torvet

Mest gang i den bliver der på Torvet midt i Grenaa. Serveringsvognen og toiletvognen er på plads - og solen har allerede lokket de først gæster på plads. Men der skal også ske noget på Lystbådehavnen, hvor traditionen med en stor sankthansfest vender tilbage. Men lokale KMJ Band til at levere musikken og den socialdemokratiske kulturudvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen i Norddjurs som båltaler. Og siden bliver det til torsdagskoncerter på havnen med navne som Jens Falck, Sjaske & Rosenlund - som var sidste års helt store musikalske overraskelse i Grenaa med håndspillet musik og gode sangstemmer - og det samme kan også Per og Stephen levere. På havnen er det den lokale lærer fra Norddjurs Friskole, Søren Madsen, med en fortid i Michael Learns To Rock, der nu danner musikalsk duo med Tommy Lui, der runder af 21. juli.

Lørdagen efter er der Grenaa Motor Træf, der helt sikkert byder på masser af to og firhjulede vidundere på og omkring Torvet, mens der er musik på scenen med Jens Falck, bandet Skoleskibet og Hard Rock, der har Thomas Holm fra Infernal bag trommerne.

Åbent hver dag

Marco Refskou skal - for at opfylde de stillede krav fra Norddjurs Kommune - holde åbent på Torvet hver eneste dag i ugen i månederne juni, juli og august. Kun i tilfælde af dagsregn må der lukkes ned - men et par korte byger er de store parasoller nu fint i stand til at klare. Så i de tre måneder er der ikke tid til at passe jobbet som håndværker.

28 boder åbner

Marco Refskou glæder sig også til at tage mod det store internationale marked, der tilbyder kulinariske lækkerier fra store dele af Europa, hvor der produceres skinker, oste og pølser i en kvalitet, som man normalt skal sydpå for at opleve. I år kommer der 28 forskellige boder på Torvet i uge 30, hvor der også arrangeres Kattegat Cup, og derfor er der arrangeret Open by Night med Aalborgbandet Willer Med Dans.

»Det har jo vist sig, at folk hellere end gerne vil sidde på Torvet. Selvfølgelig flest, når solen skinner og vejret er godt, men det er også med til at skabe mere liv i byen - og reaktionerne over for mig er, at butikkerne også nyder godt af, når der sker noget. Musikprogrammet er større, bredere - med rock, danskpop, jazz, blues og soul, så viften er spredt helt ud,« siger Marco, som for sin indsats er blevet hædret med både en publikumspris som en af de lokale helte og Norddjurs Kommunes kulturpris for sin indsats.


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.