Motortræf nummer 25 i Kristiansminde

Dansk Motor & Maskinsamling åbner dørene til motortræf og stumpemarked.

Artiklens øverste billede
Jens Sørensen t.v. og Henrik Høyer Nielsen er klar til at byde inden for til Motortræf nummer 25 i Kristiansminde. Foto: Søren Andersen

En totalrenoveret Field Marshall traktor på larvebånd - bygget i Leeds i England i 1947.

Og en 18 meter høj vindmotor. Eller helt præcist en seksvinget klapsejler, som oprindeligt har stået og leveret strøm og trækkraft på Frøslevgård på Mors fra 1915.

Klapsejleren på 18 meter er nu totalt renoveret og kan ses i brug til motortræffet. Foto: Søren Andersen

Det skal være trækplastrene, der skal lokke folk til Motortræf og stumpemarked på Dansk Motor- og Maskinsamling i Kristiansminde uden for Grenaa lørdag 30. april fra klokken 10-16. Det er 25. gang, arrangementet gennemføres.

Vi kunne godt være flere, men man skal være indstillet på at yde en arbejdsindsats, selv om der er tale om frivillighed. Vi har haft nogle, som troede vi kun drak kaffe, men man skal gerne kunne se et resultat af dagens arbejde, når vi når til fyraften

Jens Sørensen

Både traktor og vindmotor har til fælles, at de i mange år nærmest var at sammenligne med en rustbunke - inden de fik nyt liv takket være flid og kyndige hænder på motorsamlingen, som Henrik Høyer Nielsen har drevet siden han var 12 år gammel. I dag er der tale om Nordeuropas største samling, der tæller 400 motorer og maskiner fra landbrug, fiskeri og industri - og som giver et glimrende indblik i mkenaiseringens betydning for det danske samfund.

For få frivillige

De frivillige i motorsamlingen er der som altid alt for få af. De hygger sig med at få sorte hænder og fingrene i maskinrummet.

»Vi kunne godt være flere, men man skal være indstillet på at yde en arbejdsindsats, selv om der er tale om frivillighed. Vi har haft nogle, som troede vi kun drak kaffe, men man skal gerne kunne se et resultat af dagens arbejde, når vi når til fyraften,« siger Jens Sørensen, der er en af de frivillige på motorsamlingen.

Han fortæller, at der i sin tid kun blev importeret tre styk af Field Marshall-traktoren til Danmark.

»Nu har vi lavet en ud af to af dem - og den sidste står på Sjælland. Vores har gennem årene været brugt i en grusgrav, og den er blevet skilt fuldstændigt ad og mange af delene er udskiftet,« siger han.

Håb om godt vejr

Han og Henrik Høyer Nielsen håber på godt vejr lørdag 30. april - for vejret er altafgørende for, om dagen bliver en succes. Så kan besøgstallet godt runde de 2000, mens det ser værre ud, hvis det regner.

Udover motorsamlingens egen udstilling, så kan man se, hvad de omkring et halvt hundrede leverandører til stumpemarked har med af spændende dele til en gammel knallert, bil eller andet maskineri.

På dagen kan der købes pølser, is, øl og vand.

3. september vender man tilbage med et andet arrangement, når der på arealet ved motorsamlingen skal laves jordbearbejdning med gamle traktorer.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.