Afskedskoncert i Grenå med historisk jazzband

Royal Garden Jazzband stopper efter 65 år.

Artiklens øverste billede
Royal Garden Jazzband slutter karrieren i Grenaa lørdag 6. november. Privatfoto.

Der bliver skrevet jazz-historie i Djurslands Jazzklub i Grenaa lørdag 6. november. Her tager et af landets ældste jazzorkestre afsked, Royal Garden Jazzband

Bandet blev startet for 65 år siden af den nuværende bassist, Flemming Seiersen, Ørsted, i fødebyen Nykøbing Mors.

Efter mange års pause genstartede han det igen i 1991. Siden har Royal Garden Jazzband spillet mellem 400 og 500 koncerter i ind- og udland. Mange af dem på Djursland, i Randers og i Århus.

Efter genstarten for 30 år siden er der udover bassisten kun pianisten tilbage. Det er Svend Frandsen, formand for Djurslands Jazzklub. Han har været med i 20 år.

I 2003 tog han initiativet til Djurslands Jazzklub.

Det blev markeret med street-parade i Grenaa med netop Royal Garden Jazzband en kold februar formiddag. Det trak 130 mennesker til Pavillonen, hvor jazzklubben blev stiftet .

Svend Frandsen er stadig en aktiv formand for de knap 300 medlemmer.

Med navnet in mente har Royal Garden Jazzband spillet tre gange for dronningen og Prins Henrik, til mange jazzfestivaler landet over, tre år i træk til Kulturmødet på Mors, indvielsen af Sostrup Slot – omkring 20-25 koncerter om året fra Hirtshals i nord , Haderslev i syd, Varde i vest og til Bornholm i Øst.

Og så ikke mindst i Djurslands Jazzklub og på Ørsted Kro. Første gang på kroen også i 2003.

»Der kan fortælles mange historier fra de mange år. Dem vil jeg dog gemme nogle af til afskedskoncerten,« siger kapelmesteren, Flemming Seiersen.

En enkelt går han dog med til at afsløre:

»En af de allerførste gange os drenge på 15-16 år skulle ud at spille på et lidt mere ydmygt sted, et forsamlingshus på Mors, blev vi smidt ud efter de første par numre af bønderkarlene. Vi ville nemlig ikke spille en af datidens slagere, ”Hvide måge”. Det lå under vores værdighed. Vi kunne nu heller ikke spille den. Lidt vemodigt er det, at vi stopper. I bandet er vi dog enige om, at det er bedst at gøre det, mens legen er nogenlunde god i stedet for at blive båret ud. Så vi glæder os til at slutte i Djurslands Jazzklub.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen