Æbleweekend på Det Grønne Museum

Æblet er et af efterårets helt store glæder, og i efterårsferiens første weekend skal den velsmagende frugt fejres på Det Grønne Museum sammen med DR og Frank Erichsen.

Artiklens øverste billede
Mere end 200 historiske sorter af danske æbler vokser i museets æbleplantager. Pressefoto

Den første lørdag og søndag i efterårsferien danner Det Grønne Museums gårdsplads og æbleplantager rammer for en fejring af en af danskernes yndlingsfrugter: Æblet.

Lørdag kommer DR og Frank Erichsen og optager en temalørdag, der sendes samme aften, og festen fortsætter på museet om søndagen uden tv. Begge dage byder museets frivillige laug, inspektører, gartnere og inviterede æbleeksperter på smagsprøver, inspiration, børneaktiviteter og mulighed for at købe et af museets historiske æbletræer.

Historiske smagsprøver

Gå på en historisk kulinarisk smagsrejse med museets frivillige, som disker op med smagsprøver på historiske egnsretter, hvor æblet er i centrum. Æblecider, æbleflæsk, æbleskiver og honning serveres med fortællingen om æblets rolle i haver og køkkener.

Bestem din æblesort

Villy Mougaard, som er pometmester ved Blomstergårdens Pomet, står parat til at bestemme dine æbletræer og kan svare på alle dine spørgsmål om æbler. Har du et ukendt æble, så tag det med og få hjælp til at sortsbestemme det.

Museets gartnere viser og sælger et stort udvalg af museets sortiment af historiske æblesorter. Der er både 1-års og 2-års æbletræer.

Æblemost

Museets Venneforening sætter en æblepresse op til at lave æblemost, og vi opfordrer derfor gæsterne til at tage en posefuld med af havens æbler. Æblemosteri er en rigtig familieaktivitet, men der er også hjælp at hente ved æblepressen. Husk flasker til mosten.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen