Erik Peitersen maler på kæmpe lærred i Rønde

Erik Peitersens store Outdoor#8-maleri får endnu et lag, mens KulturHotellet udbyder en masse andre kulturelle arrangementer.

Artiklens øverste billede
Der er lagt op til maling og hygge til det syvende arrangement i rækken, hvor Erik Peitersen maler. Pressefoto

Fra 30. september til 2. oktober 2021 maler Erik Peitersen atter på sit 3 x 3 meter store lærred på Markedspladsen ved KulturHotellet i Rønde. Dette er den syvende af i alt ni sessioner, og som altid suppleres malersessionen af en række udendørs og indendørs arrangementer, som denne gang består af musik, billedkunst, comedy og natur.

Ved hver Outdoor#8 malersession er det KulturHotellets ambition at sætte gang i kulturlivet i samarbejde med lokale ildsjæle, foreninger, skoler og virksomheder. I denne ombæring byder dagene nemlig på både éndags-musikfestival, keramik-workshop, comedy-show, kunstudstilling og guidet vandretur.

Kaffe og keramik kakler

Programmet starter torsdag den 30. september med, at Erik Peitersen tager fat på at transformere Outdoor#8 maleriet endnu engang. I sidste session tonede konturerne af Jellingstenen langsomt, men sikkert frem hen over de tre dage sessionen varede. Hvad der denne gang ender med at udgøre det nye motiv på maleriet, må man selv komme og erfare.

Sideløbende med torsdagens maleproces lægger Kulturskolen Syddjurs ud med et forrygende ’Kakkel-kaffeslabberas’ kl. 15-17. Helt konkret inviteres alle interesserede mellem 8 og 90 år til en keramik-workshop, hvor de kan bidrage til produktionen af et fantastisk fællesværk bestående af keramik-kakler med tryk og glasur. Det endelige værk skal pryde væggene i KulturHotellets nyetablerede keramikværksted. Man må også få en kakkel med sig hjem, og det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

Samme aften sørger VærelZe 313 for, at publikum kan få sig et godt grin. De har nemlig inviteret den legendariske trio ’Specialklassen’ til at vise deres seneste show: Rider På Bølgen. Specialklassen har gennem årene lagt Danmark ned af grin med deres anmelderroste impro-comedy-shows, og som altid er det publikum, der inspirerer de 3 gale klassekammerater, når de improviserer musicals, hitlister, sketches, og ikke mindst deres døvetolk, som mange nok har set i Året der Gak.

Musikfestival

Fredag 1. oktober kan Hotellets besøgende opleve 15 koncerter på én dag. KulturHotellets Musikfestival har gang i tre scener i 12 timer med rytmerne fra både amatører, semi- og topprofessionelle musikere, der enten har eller har haft deres virke på KulturHotellet, i Rønde eller nærmeste omegn. Det er musikforeningen MiR, VærelZe 313, Syddjurs Egnsteater og KulturHotellet, der står for festivalen.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding at deltage. Der vil dagen igennem være salg af både kage, kolde og varme drikke og snacks i Hotellets Café. Kl. 17-20 kan man købe aftensmad fra Det Grænseløse Køkken.

Ny oldtidssti

Lørdag formiddag rundes denne Outdoor-session af med en tur ud til Ringelmose Skov, hvor man kan opleve Nationalpark Mols Bjerge nye oldtidssti. Ringelmose Skov har en helt unik koncentration og variation af oldtidsminder, der nu er forbundne af en cirka fire kilometer lang sti, der fører gæster forbi de mest bemærkelsesværdige kultpladser i skoven. Jens Erik Jacobsen, der guider vandringen, fortæller dyssernes historier fra den tidlige bondestenalder.

Man kan også opleve Kunstgruppen Djurs’ udstilling med Gitte Müermann og Kirsten Illeborgs værker på Hotellets vægge både i Caféen, Krostuen og Foyeren. Beskueren kan opleve, hvordan kunstnerne på hver sin måde tager udgangspunkt i naturen på Mols, når de tegner og maler. Udstillingen er i huset fra 1. og frem til 30. oktober.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen