Vivild-Sønderhald Folkedanserforening danser ud igen

Efter to års nedlukning er lysten til at træde dansen igen stor hos de lokale folkedansere.

Artiklens øverste billede
Folkedans er festligt, folkeligt og fornøjeligt. Privatfoto

Efter to års dvale grundet Corona har bestyrelsen i Vivild-Sønderhald Folkedanserforening besluttet, at det nu er tid til igen at danse.

»Vi har forespurgt vores nuværende medlemmer om de er klar til at danse igen, og det har 98 procent af dem meldt tilbage, at det er de,« siger bestyrelsesformand Kurt Friis.

Øveaftenerne kommer til at foregå i den tidligere børneinstitution Nyvang i Auning.

»Vi har tidligere danset der i seneste sæson, så bestyrelsen har derfor besluttet, at det er der vi danser igen i den kommende sæson,« siger Kurt Friis.

Nye og tidligere dansere er yderst velkomne til den første øveaften torsdag 23. september klokken 19.30.

Det eneste man skal medbringe er dansesko, godt humør, kaffe, kage og eventuelt andre drikkevarer til eget forbrug. Så sørger Vivild-Sønderhald Folkedanserforening for musik og danseleder.

»Man skal ikke være nervøs for at møde frem. Da det jo er 2 år siden, vi sidst har danset, har vi bedt vor danseleder starte langsomt op,« understreger Kurt Friis.

Der undervises i trinøvelser og forskellige nemme danse, så kom bare og få en prøveaften, opfordrer formanden.

»Det vigtigste er, at man har det sjovt, får noget motion og samtidig hjælper til med at bevare de gode gamle traditionelle folkedanse, som de oprindeligt er beskrevet,« siger Kurt Friiis.

I Vivild-Sønderhald Folkedanserforening er det ikke alene folkedans, medlemmerne er sammen om. Der er også i løbet af året egne arrangementer, såsom en festlig juleafslutning med god musik, og i maj, juni en weekendtur et sted i landet.

Derudover er der en del invitationer til arrangementer i andre foreninger, som medlemmerne kan deltage i.

Læs også

Del artiklen