Ny operasæson klar i Kino

Biografpar gør det festligt at gå til opera i Grenaa.

Artiklens øverste billede

Under coronakrisen har landets biografer været nedlukket i længere perioder både i 2020 og i 2021. Dette gik hårdt ud over Kinos operaprogram, idet flere store forestillinger fra operahuse i Europa måtte aflyses. Som ekstra salt i såret fik biograferne først meget sent fik lov at genåbne og endnu senere fik lov at gøre sig fri af de restriktioner, de var pålagt, med argumentet om, at biografer ikke var en del af kulturlivet.

»Et argument, der sikkert kan være lidt svært at forstå for dem, der får store filmoplevelser i biografen, og for dem der flere gange om året i Kino i Grenå får mulighed for at overvære store operaforestillinger fra operahuse overalt i Europa: La Scala, Covent Garden, Pariseroperaen for blot at nævne nogle få,« fortæller Nia og Gert Skov fra Kino i en pressemeddelelse.

Siden 2011 har Kino 77 gange inviteret publikum indenfor til store opera og balletforestillinger med førende kunstnere fra hele verden – kunstnere som ikke ellers kommer forbi Djursland.

Bobler

Også den kommende sæson byder på spændende forestillinger. Der lægges i oktober for med Antonin Dvoráks ”Rusalka,” og senere på året bliver der mulighed for at overvære bl.a. Mozarts ”Don Giovanni” i en optagelse fra Festspillene i Salzburg og Giuseppe Verdis ”Othello” fra operaen i Firenze, ligesom hele familien op til jul kan opleve La Scalas store opførelse af balletten ”Tornerose” med musik af Tchaikovsky.

Nia og Gert Skov håber, at publikum vil vende tilbage til opera- og balletforestillingerne fra de store operahuse i Europa. Før hver forestilling får publikum en kort introduktion til aftenens oplevelse, og i pausen er Kino vært for et glas champagne, for festligt skal det være at gå til opera – også i Kino i Grenå, slår de fast.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen