Fuglemaleren tilbage i Galleri ESK

Galleri ESK i Ørsted slår atter dørene op for en udstilling af fuglemanden, opsynsmanden, forfatteren og billedkunstneren Jens Gregersen. Denne gang hedder medudstilleren Eva Hermann, der viser flere eksempel på sine keramiske værker.

Artiklens øverste billede
Jens Gregersen har haft travlt i sit værksted, men har samtidig flere bøger undervejs.

Galleri ESK i Ørsted har ny fernisering 18. september kl 14 med kunstnerne Jens Gregersen og Eva Hermann. Jens Gregersen er blandt landets ypperste fuglemalere, og senest har han udsendt bøger som ’Det store Vadehav’, ’Den jyske Hede’ og ’Arktisk Sommer’. I disse bøger har Gregersen vist, at han evner at forene malerier med fortælleteknik, der gør det til en fornøjelse samtidig at læse tekst og se malerierne.

Det at fortælle historier i sin kunst, mestrer også medudstilleren, Eva Hermann i sin keramik. Her kan man finde historier og fabler som en del af værkernes udsmykning, og fuglene kan indgå direkte f.eks. som skål.

Eva Hermann fad med naturmotiver hvor biodiversiteten er i top


Eva Hermann har bl.a. fortalt molbohistorien om bonden, der ville jage storken væk fra marken. Han havde så store fødder så for at undgå at han trådte for megen korn ned, blev han båret rundt i marken af flere granvoksne mænd for at jage storken væk. Historien fortælles i en skål med storken siddende på låget og bonden og hans bærere på krukkens sider. Blandt Eva Hermanns værker er også særdeles smukke fade, hvor biodiversiteten blandt de portrætterede dyr og planter er i top.

De to har haft travlt i deres værksteder for at producere værker til fællesudstillingen, for det er helt nye værker der præsenteres i den kommende udstilling, Begge kunstnere vil lørdag i Galleri ESK være tilstede og fortælle om deres kunst.

Begge kunstnere færdes dagligt i naturen. Eva Hermann i det vestjyske omkring Husby, Jens Gregersen i det østjyske på øen Vorsø i Horsens Fjord.

Galleriet findes i en tidligere lægepraksis på Sygehusvej 1 i Ørsted. Der er åbent hver søndag 10-16 og efter aftale om tlf. 20 40 80 59.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen