Lunden er et dejligt sted at være i den kommende weekend

Arrangørerne af fredag-lørdags musikfestivalen i Lunden i Allingåbro håber, at folk er sultne efter to dage med musik, et par kopper øl, kærlighed og fest i gaden.

Artiklens øverste billede
Den Røde Tråd er klar til Allingåbro lørdag. Pressefoto

»Vi skal have gang i hjulene igen efter coronaen. Mange vaner er kommet til. Mange er forsvundet. Men vi, i Aktiv Allingåbro, håber at opbakningsvanen stadig er tilstede, så vi kan mødes igen og hygge os over et glas øl og god musik,« lyder det fra Bjarke Christensen forud for weekendens musikfestival i Lunden.

»Vi har lagt mange kræfter og timer i at arrangere festivalen. Måske du er ny tilflytter tilområdet og ikke har haft mulighed for at engagere dig eller få en relation til byen og dens borgere, så er muligheden stor til dette arrangement,« appellerer den altid aktive Allingåbro borger.

Han og de øvrige aktører i Aktiv Allingåbro er på tæerne.

Hele fem bands går på fredag og lørdag i det store foreningstelt i de hyggelige og stemningsfulde omgivelser ned til Allingåen.

Fredag 17. september åbner den lokale duo Henriette Sonne og Anders Abrahamsen ballet, inden et andet musikalsk par i topklasse, Jane & Shane tager over.

Henriette Sonne og Anders Abrahamsen er kendt i flere forskellige musikalske sammenhænge, Henriette Sonne med flere af sine egne sange på Dansktoppen, mens Anders Abrahamsen er kendt fra bandet Heart of Gold, hvor Henriette Sonne også er med.

Lokale Henriette Sonne og hendes kæreste Anders Abrahamsen spiller fredag. Pressefoto


Engelske Jane og irske Shane blev nærmest opfundet af Niels Hausgaard, der et år havde duoen med på sin turne. Her er repertoiret ægte irsk og engelsk folkemusik på højt niveau.

En kedelig Knud

Lørdag 18. september går det så for alvor løs med Den Røde Tråd, der fortolker legendariske Shu-Bi-Dua`s musikalske og tekstlige univers om personager som Kedelige Knud, McArine og Irene Mudder, men også Kim Larsen og Gasolin-numre.

På plakaten lørdag er også bandet Oldies But Goodies med garvede musikere med base i nærområdet Allingåbro og Randers.

Peter Mackie får her selskab af musikalske venner, der blandt andet er kendt fra Wodoo og Tante Fjas tilbage i 1970’erne og 1980’erne.

Bandet Roger and Over, kendt for deres nyklassiker Volvo B18, men også covernumre der tæller sange fra bl.a. Beatles, Kim Larsen, James Brown, The Commitments, Creedence, Steve Miller, Elvis, Eagles, Eric Clapton, Chuck Berry, Lynyrd Skynyrd, Van Morrison, Shubidua, Johnny Madsen, Peter Belli m.fl., sørger for at fastholde kadencen og tempoet lørdag.

Med i samarbejdet omkring den første Gå med i Lunden er Allingåbros Borgerforening.

»Vi håber at se mange til to dage med god musik, masser af festivalstemning og forhåbentlig godt vejr,« siger Bjarke Christensen.

Der er gratis entré begge dage.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen