Børnekulturdag i Ørsted stor succes med 250 deltagere

Kunst og kultur bør være en naturlig del af børns hverdag. Børnekulturdagen på Ørsted Bibliotek og Rougsøskolen viste, at der er opbakning lokalt.

Artiklens øverste billede
Engagerede børn deltog med liv og sjæl i rollespillet 'Hvor er loke'.

Børnekulturdagen på Ørsted Bibliotek og Rougsøskolen blev en stor succes. 250 børn og nogle voksne var med til fire teaterforestillinger i løbet af dagen. Som sædvanligt var det bibliotekar Birgitte Diemer Sørensen, der stod bag den trejde børnekulturdag i Ørsted, finansieret af ELRO-fonden.

Forestillingen ’Rundt og rundt’ med en magisk vaskemaskine optog virkelig de 0-3-årige. De dansede med til den levende musik og var meget optaget af sæbeboblerne, der kom ud af vaskemaskinen.

’Lyt til træerne’ for de 4-7-årige blev også ledsaget af levende musik på saxofon, klarinet og klaver. Det er jo altid godt i stedet for ’dåsemusikken’.

Rollespillet ’Hvem er Loke’ med udgangspunkt i den nordiske mytologi på Rougsø Skolens udendørs arealer blev den største publikumssucces med 100 børn fra 3.-6. klasse, Børnene lærte at kæmpe med sværd og kom igennem prøver i tovtrækkeri og kampøvelser. Det gennemgående tema var, at Thors hammer var blevet stjålet, men den blev erobret til sidst.

Det hele sluttede med familieforestillingen ’Fyrtøjet’ på Ørsted Bibliotek som en slags opera med dygtige sangere.

»Så det blev en succes, som vi er rigtig glade for. Det er vigtigt, at få kulturen ud til os - selv til de alleryngste,« siger bibliotekar Birgitte Diemer Sørensen.

Læs også

Del artiklen