Skal Kolindsund atter være en sø?

Kolindsunds Venner sætter spot på, om det er på tide, at Jyllands tidligere største sø igen skal tilbage til sin våde fortid frem for at være landbrudsjord.

Artiklens øverste billede

Kolindsund blev drænet i 1880’erne, for at skaffe mere landbrugsjord. Priserne på korn steg dengang på de europæiske markeder, fordi befolkningerne voksede, og det var en god forretning at dyrke afgrøder. Derfor tog et aktieselskab initiativ til at afvande Kolindsunds cirka 25 kvadratkilometer sø, hvilket i sig selv var slags en utopi, men det lykkedes, og i dag er Kolindsund et stort landbrugsområde, som producerer landbrugsvarer.

»I dag er diskussionen om hvorvidt Kolindsund skal genoversvømmes relevant, blandt andet fordi vores opfattelse af naturen har ændret sig, og vi står en situation, hvor vi er nødt til at gøre noget ved klimaet, blandt andet ved at reducere vores CO2-udledning og re-wilde naturområder.«

Det skriver Kolindsunds Venners bestyrelse i en pressemeddelelse.

Gratis workshop

Kunsthal for maritim æstetik afholder derfor, som en del af kunsthallens projekt om Kolindsund, en workshop, der skal kvalificere og facilitere en debat, der tager udgangspunkt i vores hverdag i fremtiden i Kolindsund. Gennem kunsten, videnskaberne og sundborgernes fortællinger diskuteres det, hvorvidt Jyllands tidligere største sø Kolindsund skal genoversvømmes.

Workshop torsdag 16. september kl. 16-20.30 på Maltfabrikken er gratis, og der er gratis forplejning ved Det grænseløse køkken undervejs.

Vil man engagere sig yderligere, er det muligt at blive medlem af Kolindsunds Venner, der afholder generalforsamling i Kolind+ 9. november.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.