Patchwork er en passion for Ilse Iversen

Frem til midten af august udstiller Ilse Iversen patchwork i Rosenholm Slot Blomster & Cafe.

Artiklens øverste billede
Las Vegas Strip

Sammen med sin svigerinde Inger foretog Ilse Iversen i 2006 en biltur tværs over USA - fra øst til vest og tilbage igen.

Ilse Iversen med »Danish Diamonds«, som kan se på udstilling på Rosenholm. Alle fotos Lars Norman Thomsen


Ilse Iversen, 76, har siden de unge år været passioneret patchwork freak og endog levet af sin passion via Marienhoffgården, som sønnen Lars Fjord Iversen i dag driver videre med stor succes.

Sønnen tog over, da Ilse Iversen rundede de 62, og det har ingen af dem fortrudt.

USA turen blev skelsættende for den globalt orienterede Ilse Iversen, der sammen med svigerinden som siden sit giftermål for mange år siden har boet på den anden side af Atlanten.

Målet med turen var at besøge mennesker og forretninger, der var næsten mere passionerede end Ilse Iversen ud i patchwork. Bilturen forløb så fremragende, at de damer skrev en bog om deres oplevelser, »Patchwork & Naturoplevelser«, bestående af patchwork mønstre, kage-/madopskrifter og rejsebeskrivelser.

I sommervarmen er det muligt at udstille både ude og inde hos Rosenholm Slot Blomster & Cafe.

En bog, der siden blev inspiration for mange danske patchwork freaks og kastede flere foredrag af sig for Ilse Iversens vedkommende.

Ilse Iversen, der tidligere har boet i en årrække i Ryomgård, men nu sammen med sin mand, Thomas Fjord Iversen, bor skønt i lille Mølleby et par kilometer fra Nimtofte, har fortsat USA turen og oplevelserne tæt på.

Ikke mindst i denne sommer, hvor hun udstiller patchwork i den nyåbnede Rosenholm Slot Blomster & Cafe frem til 15. august.

»Tæpperne er fra bogen, som blev udkommet af vores USA tur for nu efterhånden flere år tilbage. Alle tæpper fra bogen er til salg, sammen med antikke tæpper indkøbt på tidligere rejser i USA,« siger Ilse Iversen

Bogen kan også købes i både en dansk og engelsk udgave.


Ilse Iversen har før udstillet på Kunstgalleriet KUK, Nr. Lyngvig, på Gl. Estrup Landbrugsmuseum og Kunstgården i Skovby på Fyn.

Læs også

Del artiklen