Guidet tur på Kunstruten før grill og musik

Kunstruten i Grenaa Plantage har fået en flyvende start i det forrygende sommervejr.

Artiklens øverste billede
Ingolf Steffensen og Henrik Juhl Andersen fra Art Outdoors har allieret sig med køkkenchef Kim Steffensen Carøe og direktør Lone Hejlskov fra Kysthotellet om at kombinere god kunst, lækker mad og levende musik. Foto: Søren Andersen

Vil man gerne være lidt klogere på, hvad der gemmer sig af kunst på den fem kilometer lange Kunstrute i Grenaa Plantage, så er chancen der lørdag 31. juli, når der gennemføres to guidede ture på ruten.

Klokken 13 er der start ved portalen, der markerer starten af kunstruten ved Ydesvej, men klokken 16 er der arrangeret en ekstra tur med lidt krydderi i form af en mulighed for at nyde lækker grillmad og lytte til sang og musik.

Turen klokken 16 har start ved Kysthotellet, hvorfra man går til ruten inde i plantagen. Og turen ender igen ved Kysthotellet, hvor de to initiativtagere til Kunstruten, Henrik Juhl Andersen og Ingolf Steffensen, vil fortælle om baggrunden for, at man i år - og forhåbentlig også næste år - vil kunne opleve kunst langt ude i skoven.

Sand og Harbo underholder

Derefter bliver der mulighed for at smage på grillspecialiteter, hvis man køber hotellets menu - og så rundes der af med musik med duoen Sand og Harbo. den ene del af duoen, Torben Harbo, er repræsenteret på den udendørs kunstudstilling.

Lige nu kan man opleve 60 værker på ruten. der er kommet lidt til siden åbningen 3. juli, og det er planen, at der kommer lidt flere

Henrik Juhl Andersen, formand for Art Outdoors

»Lige nu kan man opleve 60 værker på ruten. der er kommet lidt til siden åbningen 3. juli, og det er planen, at der kommer lidt flere,« siger Henrik Juhl Andersen.

Han mener, at Kunstruten er et projekt af stor betydning for Grenaa.

»Det kan nemt misforstås sådan, at vi gerne vil sortere i de udstillende kunstnere. Det vil vi overhovedet ikke, men vi kunne godt tænke os at give det hele et kunstnerisk løft næste år. Men så er det bare sådan, at hvis man vil have kendte kunstnere til Grenaa, så koster det penge - så vi er nødt til at arbejde med et større budget,« siger Henrik Juhl Andersen.

Med andre ord skal Kunstruten være med til at gøre Grenaa til et trækplaster inden for kunst.

Samme tanker rumsterer også i hovederne på det nye værtspar på Kysthotellet, Lone Hejlskov og Palle Jensen.

For det 13.000 kvadratmeter store hotel rummer uden tvivl Grenaas største kunstsamling med mindst 200 værker - og de ser for sig, at det vil være muligt at lave guidede rundvisninger på hotellet, hvis man kan finde den rette til at fortælle om værkerne.

Male på sten

Dagen inden er der også en anden aktivitet på Kunstruten. Art Outdoors, som er den arrangerende forening bag, har fredag 30. juli fået borgmester Jan Petersen, (S), til at gæste ruten, hvor han som den første vil male et budskab på en sten.

Ideen er, at alle kan få lov til at finde en sten på ruten eller i skovsøen, male på den - og så lægge den et sted på ruten - eller tage den med hjem, hvis det er det, man vil,.

Efter borgmesteren vil Henrik Juhl Andersen gøre det samme - sammen med kunstnerne Jeanette Munch, Jan Dalmose og Hanne Falk.

Et lignende arrangement gennemføres efter planen senere på sommeren.

Kunstruten er åben til udgangen af efterårsferien.
Læs også

Del artiklen