Jurist, fighter og fanebærer afsløret

Spritnyt portræt med på udstilling i Baunhøj Mølle i Grenaa. Fortæller en barsk historie.

Artiklens øverste billede
Agnete Brinch og Lisa Kjær Gjessing til ferniseringen i Baunhøj Mølle, hvor det nye portræt blev afsløret. Pressebillede


Blandt billedkunstner Agnete Brinchs portrætter af ”Kvinder der forandrer verden”, som vises nu i Baunhøj Mølle i Grenaa, hænger et spritnyt af slagsen, afsløret ved udstillingens fernisering.

Billedet er af juristen, jægeren, kusinen, superatleten og rollemodellen Lisa Kjær Gjessing. Hun er firedobbelt verdensmester, fem gange europamester og olympiadedeltager i para taekvondo. Senest er Lisa udpeget som Danmarks bærer af Dannebrog ved de paraolympiske lege i Tokyo senere i år.

Lisa var tidligere dansk landsholdskæmper i taekwondo. Men da hun i 2012 fik amputeret sin venstre hånd og halvdelen af sin venstre underarm på grund af kræft, genoptag hun sin passion for taekwondo og gjorde det formidabelt. Målet er nu at vinde guld ved de forestående paraolympiske ege.

»Jeg beundrer Lisa for hendes vilje, disciplin og talent til at nå langt inden for sit felt – paraolympisk taekwondo. Lisa lader sig ikke kue af livets modgang, men finder nye veje for at udleve sine drømme med enestående resultater. Hun finder lyset og livsglæden. Som hun selv udtrykker det: ”Man får energi af at sove, men gør det også ved at sætte sig mål”. Lisa er en fighter, som for mig står som en rollemodel for viljestyrke, gåpåmod, livsvilje og ukuelighed,« siger Agnete Brinch om sit værk.

Agnete Brinchs udstilling er et led i et kunstprojekt, hvor hun portrætterer stærke, historiske eller nulevende kvinder. Projektet tager også udgangspunkt i FN´s Verdensmål om kønnenes ligestilling og fremme af pigers og kvinders rettigheder.

Udstillingen ”Kvinder der forandrer verden” kan ses i Baunhøj Mølle, Grenaa tirsdag til søndag klokken 13 – 17 til og med søndag 1. august.

Læs også

Del artiklen