Kunstnergruppen ”Dyreliv” udstiller på Galleri ESK i Ørsted

Artiklens øverste billede

Galleri ESK i Ørsted udstiller kunst over temaet natur og miljø, og fra 24. juli til 12. september får galleriet besøg af en hel kunstnergruppe, der arbejder med præcis samme tema.

Kunstnergruppen Dyreliv består af en halv snes professionelt udøvende kunstnere fra hele landet. I udstillingsgruppen møder man kærligheden til og fascinationen af dyrene. Kendetegnende for gruppens værker er, at de er figurative og naturalistiske, men alle tager afsæt i naturen og de oplevelser gruppens medlemmer har med dyrene i deres omgivelser, samt i zoologiske haver og på rejser. Nogle i gruppen maler og modellerer direkte foran dyrene – andre arbejder med indtrykkene i atelieret.

Galleri Esk finder man på Sygehusvej 3 i Ørsted i den gamle lægebolig.

Det er oplagt at beskrive gruppens værker som fulde af liv, udført med stort nærvær, disciplin, form og farveglæde, med en mangfoldighed af æstetiske greb, teknikker og materialer, der udtrykker intensitet i det skulpturelle, det grafiske og i maleriet

Gruppens medlemmer kommer fra flere egne af Danmark og Galleri ESK får besøg af ni - næsten alle.

To af medlemmerne er bosat på Djursland – Dorthe Kudsk Harbo fra Glesborg og Trine Fenger Guld fra Ebeltoft. De syv andre er Elna Christiansen, Gina Hedegaard Nielsen, Hanne Galschiøt, Lise Ring, Lone Schiøtz Nielsen, Steen Malberg, Tove Mølle.

Kunstnergruppen er billedkunstnere og billedhuggere, der har samlet værker til en inspirerende og varieret udstilling, som både står i kontrast til hinanden, og stadigvæk har en sammenhæng.

Gruppen har medlemmer af Billedkunstnernes Forbund, Dansk Billedhuggersamfund, Kunstnersamfundet, Danske Billedkunstneres Fagforening, Danske Grafikere, Kvindelige Kunstneres Samfund og Tegnerforbundet af 1919.

Galleri Esk har åbent hver søndag klokken 10-16 og efter aftale.


Læs også

Del artiklen