Det Grønne Museum og Gammel Estrup åbner dørene for mennesker og bier

Artiklens øverste billede
Det Grønne Museums biavlerlaug passer i stader og pavillon 15 bifamilier, og her kan gæsterne komme helt tæt på og få stillet spørgelysten om bierne. Pressefoto

Der er igen liv på museerne, og den 30. maj bliver der en ekstra summen i og omkring Det Grønne Museum og Gammel Estrup.

Her har ELRO Fonden nemlig sikret gratis adgang og ekstra oplevelser for alle.

Gammel Estrup fylder blandt andet den smukke herregårdshave med fortællinger og aktiviteter mellem blomsterne, mens Det Grønne Museum lader gæsterne komme helt tæt på de summende bier og biavlernes arbejde.

Alt sammen naturligvis i trygge rammer og efter myndighedernes retningslinjer, skriver Det Grønne Museum i en pressemeddelelse.

Oplev bierne..

I bigården danner bipavillonen fra 1908 rammen for fortællingerne om og det historiske arbejde med bondens mindste nyttedyr; bien.

Det Grønne Museums biavlerlaug passer i stader og pavillon 15 bifamilier, og her kan gæsterne komme helt tæt på og få stillet spørgelysten, inden de følger efter museumsinspektør Peter Bavnshøj til en unik rundvisning i en pop-up udstilling med genstande fra biavlens historie.

Udstillingen, der befinder sig i Besøgsmagasinet, kan kun ses denne ene dag. Bi-temaet fortsætter i Historisk Værksted, hvor gæster kan trille lys af bivoks og smage på de forskellige slags honning, lyder det i pressemeddelelsen.

Efter en lang nedlukningsperiode skal museets hestekræfter også vækkes: I traktorværkstedet og på den store gårdsplads kan du møde de frivillige og et udpluk af veterantraktorerne, de passer. Her kan man få lov at teste sig selv og finde ud af, om man kan løfte en hestekræft eller trække hippomobilen

..og blomsterne

I Gammel Estrups spirende herregårdshave kan man opleve historien med museumsinspektør Marie Aaberg Andersen, når hun tager gæsterne med på haveomvisning i både den herskabelige barokhave og i køkkenhaven.

Fortællingen fortsætter i museets nyåbnede haveudstilling Herregårdshaven – til lyst og nytte, der sætter fokus på historien om herregårdens nyttehave og de mange ansatte, der var tilknyttet havens drift. Udstillingen kan ses i orangeriet, og på plænerne foran kan familier prøve kræfter med et frisk spil kroket.

Vil man ud at røre benene, kan store og små følge museets børnespor eller Skovstien, der går fra hovedbygningen til herregårdsskoven og akkompagneres af fortællinger på din mobiltelefon undervejs.

I Herregårdskøkkenet kan der tankes energi. Her sælges hjemmebagt kage og kaffe fra Madam Blå.

Læs også

Del artiklen